BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Programul de infiintare a unor servicii sociale de tip rezidential pentru persoanele cu handicap
11.11.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

 
SMARTBILL

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 746 din data de 9 noiembrie  2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1073/2010 privind aprobarea programului de interes national in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap „Dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane adulte cu handicap prin infiintarea de servicii sociale alternative de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap.

Actul normativ aproba programul de interes national in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap „Dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane adulte cu handicap prin infiintarea de servicii sociale alternative de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap”.

Scopul programului il reprezinta:
– implementarea standardelor specifice de calitate pentru serviciile sociale specializate de tip rezidential;
– dezvoltarea serviciilor sociale specializate de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap prin infiintarea de servicii sociale specializate de tip rezidential in unitati administrativ-teritoriale in care nu exista acest tip de servicii sociale.

Finantarea programului se asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in baza proiectelor elaborate de furnizorii de servicii sociale publici in nume propriu sau in parteneriat cu furnizorii de servicii sociale publici/privati, acreditati in conditiile legii, in urma unui proces de evaluare si selectie.

Evaluarea si selectia proiectelor se realizeaza, in conditiile legii, de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Programul se deruleaza pe o perioada de 2 ani, respectiv 2010-2011.

Bugetul aferent acestui program de interes national este de 5.322 mii lei, din care:
– 4.322 mii lei pentru anul 2010;
– 1.000 mii lei pentru anul 2011.


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.