« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Programul de infiintare a unor servicii sociale de tip rezidential pentru persoanele cu handicap
11.11.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 746 din data de 9 noiembrie  2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1073/2010 privind aprobarea programului de interes national in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap „Dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane adulte cu handicap prin infiintarea de servicii sociale alternative de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap.

Actul normativ aproba programul de interes national in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap „Dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane adulte cu handicap prin infiintarea de servicii sociale alternative de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap”.

Scopul programului il reprezinta:
– implementarea standardelor specifice de calitate pentru serviciile sociale specializate de tip rezidential;
– dezvoltarea serviciilor sociale specializate de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap prin infiintarea de servicii sociale specializate de tip rezidential in unitati administrativ-teritoriale in care nu exista acest tip de servicii sociale.

Finantarea programului se asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in baza proiectelor elaborate de furnizorii de servicii sociale publici in nume propriu sau in parteneriat cu furnizorii de servicii sociale publici/privati, acreditati in conditiile legii, in urma unui proces de evaluare si selectie.

Evaluarea si selectia proiectelor se realizeaza, in conditiile legii, de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Programul se deruleaza pe o perioada de 2 ani, respectiv 2010-2011.

Bugetul aferent acestui program de interes national este de 5.322 mii lei, din care:
– 4.322 mii lei pentru anul 2010;
– 1.000 mii lei pentru anul 2011.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Lege 9 | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD