« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Modificari referitoare la activitatea Directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului
12.11.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 752 din data de 11 noiembrie  2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1084/2010 pentru modificarea si completarea anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 1.434/2004 privind atributiile si Regulamentul-cadru de organizare si functionare ale Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului.

Modificarile aduse Regulamentului-cadru de organizare si functionare ale Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.434/2004 vizeaza, in principal, urmatoarele aspecte:

Se precizeaza in mod expres ca Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului coordoneaza, pe langa activitatea de asistenta sociala si protectie a copilului, si pe aceea de protectie a familiei.

In acest sens, directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului indeplinesc la nivel judetean, respectiv la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti, urmatoarele atributii principale in domeniul protectiei familiei:
– asigura masurile necesare pentru realizarea activitatilor de prevenire si combatere a violentei in familie, precum si pentru acordarea serviciilor destinate victimelor violentei in familie si agresorilor familiali;
– monitorizeaza cazurile de violenta in familie din unitatea administrativ-teritoriala in care functioneaza;
– identifica situatii de risc pentru partile implicate in situatii de violenta in familie si indruma partile catre servicii de specialitate/mediere.

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD