Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul privind concursurile pentru functiile vacante din administratia penitenciara


12 noiembrie 2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 751 din data de 10 noiembrie  2010 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 2478/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea, prin avansare in functie, trecerea agentilor in corpul ofiterilor si din sursa externa, a posturilor vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

Actul normativ aproba Regulamentul privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea, prin avansare in functie, trecerea agentilor in corpul ofiterilor si din sursa externa, a posturilor vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, abrogand de la data intrarii in vigoare dispozitii avand acelasi obiect din alte acte normative.

Regulamentul stabileste conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

Potrivit Regulamentului, posturile vacante de director general, director general adjunct si director de directie in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cat si de director de unitate penitenciara sunt scoase la concurs prin ordin al ministrului justitiei. Pentru posturile de director general adjunct si director de directie in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, precum si de director de unitate penitenciara este necesara propunerea directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Posturile vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, altele decat cele mentionate anterior sunt scoase la concurs prin decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, la propunerea conducatorilor structurilor de specialitate, pentru aparatul central si, respectiv, la propunerea directorilor unitatilor subordonate, pentru acestea, cu avizul structurii de resurse umane din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in raport cu fondurile bugetare alocate anual si cu prioritatile sistemului penitenciar.

Functiile de conducere vacante se ocupa prin avansarea ofiterilor si agentilor, prin concurs cu candidati din sursa interna.

Aceste functii pot fi ocupate prin concurs cu candidati din sursa externa, doar in cazul in care sunt ramase vacante ca urmare a neocuparii de catre candidati din sursa interna.

Ocuparea prin concurs a functiilor de executie vacante din sistemul administratiei penitenciare se face prin urmatoarele modalitati:
– avansarea ofiterilor, prin concurs cu candidati din sursa interna;
– avansarea agentilor, prin concurs cu candidati din sursa interna;
– trecerea agentilor in corpul ofiterilor, prin concurs cu candidati din sursa interna;
– concurs cu candidati din sursa externa.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică