Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul privind concursurile pentru functiile vacante din administratia penitenciara
12.11.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 751 din data de 10 noiembrie  2010 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 2478/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea, prin avansare in functie, trecerea agentilor in corpul ofiterilor si din sursa externa, a posturilor vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

Actul normativ aproba Regulamentul privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea, prin avansare in functie, trecerea agentilor in corpul ofiterilor si din sursa externa, a posturilor vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, abrogand de la data intrarii in vigoare dispozitii avand acelasi obiect din alte acte normative.

Regulamentul stabileste conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

Potrivit Regulamentului, posturile vacante de director general, director general adjunct si director de directie in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cat si de director de unitate penitenciara sunt scoase la concurs prin ordin al ministrului justitiei. Pentru posturile de director general adjunct si director de directie in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, precum si de director de unitate penitenciara este necesara propunerea directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Posturile vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, altele decat cele mentionate anterior sunt scoase la concurs prin decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, la propunerea conducatorilor structurilor de specialitate, pentru aparatul central si, respectiv, la propunerea directorilor unitatilor subordonate, pentru acestea, cu avizul structurii de resurse umane din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in raport cu fondurile bugetare alocate anual si cu prioritatile sistemului penitenciar.

Functiile de conducere vacante se ocupa prin avansarea ofiterilor si agentilor, prin concurs cu candidati din sursa interna.

Aceste functii pot fi ocupate prin concurs cu candidati din sursa externa, doar in cazul in care sunt ramase vacante ca urmare a neocuparii de catre candidati din sursa interna.

Ocuparea prin concurs a functiilor de executie vacante din sistemul administratiei penitenciare se face prin urmatoarele modalitati:
– avansarea ofiterilor, prin concurs cu candidati din sursa interna;
– avansarea agentilor, prin concurs cu candidati din sursa interna;
– trecerea agentilor in corpul ofiterilor, prin concurs cu candidati din sursa interna;
– concurs cu candidati din sursa externa.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti