« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu

Decanul Baroului Alba arestat pentru trafic de influenta. UPDATE
16.11.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

DNA – Serviciul Teritorial Alba – Iulia efectueaza, potrivit unui comunicat al DNA, cercetari penale fata de:

SCUTEA DOINA, decanul Baroului Alba, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta,
BOGIN ANGHEL STEFAN, fost director coordonator al Directiei Generale a Finantelor Publice (D.G.F.P.) Alba, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta,
VULPE VASILE CLAUDIU, arestat preventiv in alta cauza pentru infractiuni de crima organizata, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta si complicitate la infractiunea de cumparare de influenta,
DUCA ALEXANDRU in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta si complicitate la infractiunea de cumparare de influenta,
RADU BOGDAN in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

In ceea ce priveste starea de fapt, procurorii au retinut: „in cursul lunii iunie 2009, inculpatul Bogin Anghel Stefan a fost numit director coordonator al Directiei Generale a Finantelor Publice Alba ca urmare a destituirii din functie a fostului director.

Pentru ca aceasta numire a fost contestata pe cale judecatoreasca si pentru a obtine mentinerea intr-o astfel de functie, in luna iunie 2010, prin intermediul inculpatilor Vulpe Vasile Claudiu si Duca Alexandru, Bogin Anghel Stefan a luat legatura cu inculpata Scutea Doina, decanul Baroului Alba, pentru ca aceasta sa intervina la judecatorii din cadrul Curtii de Apel Alba – Iulia in scopul respingerii acestei actiuni. Scutea Doina a fost de acord si, aratand ca are influenta pe langa magistrati, in schimbul interventiei, a pretins atat direct, cat si prin intermediul inculpatilor Vulpe Vasile Claudiu si Duca Alexandru, ca inculpatul Bogin Anghel Stefan, uzand de functia sa de conducere in cadrul D.G.F.P. Alba, sa depuna diligente pentru aprobarea cererii de compensare a unor datorii catre bugetul de stat formulate de catre Scutea Doina.

In schimbul intermedierii acordului cu Scutea Doina, inculpatii Vulpe Vasile Claudiu si Duca Alexandru i-au cerut lui Bogin Anghel Stefan acordarea de catre institutia pe care o conducea a unor tratamente preferentiale societatilor comerciale in care aveau interese directe (de exemplu, obtinerea de plati esalonate pentru datoriile bugetare).

De asemenea, independent de faptele prezentate mai sus, in cursul anului 2010, intrucat inculpatul Radu Bogdan, fost consilier al ministrului intreprinderilor mici si mijlocii, a lasat sa se creada ca are influenta asupra unor functionari cu atributii de decizie in aprobarea proiectelor finantate din fonduri europene de la nivelul Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, a primit de la inculpatii Vulpe Vasile Claudiu si Duca Alexandru suma de aproximativ 40.000 lei cu scopul de a asigura declararea eligibilitatii unui proiect depus de Duca Alexandru in numele unei societati comerciale din Alba-Iulia.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 11 noiembrie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea inculpatilor Scutea Doina, Bogin Anghel Stefan, Duca Alexandru si Radu Bogdan pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 12 noiembrie 2010, Curtea de Apel Alba – Iulia a dispus arestarea preventiva a tuturor celor cinci inculpati pe o perioada de 29 de zile.”

UPDATE, 16 noiembrie 2010, 23:35: Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis in cursul acestei seri ca decanul Baroului Alba, Doina Scutea, sa fie judecata in stare de libertate.

Unul dintre avocatii Doinei Scutea a fost decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie-Iordachescu, care a spus judecatorilor: “Este o cruciada impotriva avocatilor, treaba noastra, a avocatilor, este sa intermediem. Nu exista trafic de influenta in acest caz. Interceptarile in acest dosar, singurele asa-zise probe pe care procurorii sustin ca le au, sunt facute cu incalcare legii, sunt facute inainte de inceperea urmaririi penale. Clienta mea nu a facut altceva decat sa aiba o relatie strict profesionala cu inculpatul Bogin, a avut un contract de asistenta juridica, care urma sa se incheie. Cei doi au purtat discutii pentru angajare, contractul de asistenta juridica poate fi in prima faza unul verbal, de abia de apoi poate fi scris.”

De asemenea, si celelalte patru persoane vor fi judecate in stare de libertate.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.