Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norme privind aprobarea auditorilor financiari din alte state membre ale UE si din terte tari


17 noiembrie 2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 762 din data de 16 noiembrie  2010 a fost publicata Hotararea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 164/2010 pentru adoptarea Normelor privind aprobarea auditorilor financiari si a firmelor de audit din alte state membre ale Uniunii Europene si din terte tari.

Normele se aplica persoanelor fizice si juridice care poseda o calificare profesionala in audit financiar, atribuita de alt stat membru al Uniunii Europene sau de o terta tara, in acord cu reglementarile specifice din acel stat, si care doresc sa exercite aceasta profesie in Romania.

Autoritatea competenta responsabila pentru aprobarea auditorilor financiari si a firmelor de audit din alte state membre ale Uniunii Europene, precum si din terte tari este Camera Auditorilor Financiari din Romania.

Normele cuprind precizari detaliate cu privire la:
– conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca auditorii financiari persoane fizice si juridice autorizate in alt stat membru al Uniunii Europene pentru a fi autorizati ca auditori financiari in Romania;
– documentele pe care trebuie sa le cuprinda dosarul ce va fi depus la sediul Camerei Auditorilor Financiari;
– informatii cu privire la verificarea dosarelor de catre Departamentul de admitere, pregatire continua si stagiari din cadrul Camerei.

Solicitantii, persoane fizice, a caror documentatie este completa vor sustine un test de aptitudini in limba romana, organizat de catre Camera, conform programei stabilite de comisia de examinare.

Persoanele declarate admise la testul de aptitudini organizat de catre Camera vor fi autorizate prin hotarare a Consiliului Camerei.

Solicitantii, persoane juridice, care au dosarul complet vor fi autorizati prin hotarare a Consiliului Camerei.

Camera poate aproba auditori financiari dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene in baza unui protocol privind recunoasterea reciproca a membrilor profesiei incheiat cu organismul profesional din acel stat, cu respectarea cerintelor prevazute in legislatia romana in domeniu.

Camera poate aproba auditori financiari dintr-o terta tara numai in baza unui protocol privind recunoasterea reciproca a membrilor profesiei, cu respectarea cerintelor prevazute de legislatia romana in domeniu.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro