Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Transmiterea on-line a rapoartelor catre Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor
18.11.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 761 din data de 15 noiembrie 2010 a fost publicata Decizia Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor nr. 964/2010 pentru modificarea si completarea Metodologiei de lucru privind transmiterea rapoartelor de tranzactii cu numerar si a rapoartelor de transferuri externe, aprobata prin Decizia Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor nr. 673/2008.

Modificarile se refera la urmatoarele aspecte:

Se stabileste ca transmiterea rapoartelor de tranzactii cu numerar si rapoartele de transferuri externe, atat in format tiparit, cat si in format electronic, catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, se poate realiza si prin intermediul sistemului de raportare on-line.

In reglementarea anterioara, trasmiterea rapoartelor, atat in format tiparit, cat si in format electronic  se putea realiza doar prin depunerea acestora la registratura institutiei sau prin intermediul serviciilor postale sau de curierat, cu confirmare de primire.

Reamintim ca potrivit prevederilor Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a actelor de terorism, categoriile de persoane fizice sau juridice care intra sub incidenta prevederilor acestei legi au obligatia de a raporta catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, operatiunile cu sume in numerar, in lei sau in valuta, a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 15.000 euro.

Actul normativ mai prezinta, in anexa, modelul adresei  de inaintare care insoteste raportul in format electronic transmis prin depunere la registratura institutiei sau prin intermediul serviciilor postale sau de curierat, cu confirmare de primire.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti