Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Editura C.H. Beck va asteapta la Targul Gaudeamus


18 noiembrie 2010 | Loredana PELMUSI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În perioada 18 – 22 noiembrie 2010, Editura C.H. Beck vă aşteaptă la cea de a XVII-a ediţie a Târgului Internaţional de carte GAUDEAMUS, care se va desfăşura în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Ca şi în anii precedenţi, standul Editurii se află la Nivelul 0, numărul 29.

Pe parcursul târgului de carte Gaudeamus, Editura va oferi mari reduceri la cărţile sale şi va veni cu noi promoţii la abonamentele revistelor C.H. Beck. De asemenea, Legalis, prima biblioteca juridica online, va fi prezentă în cadrul târgului la standul Editurii.

Dintre ultimele apariţii cu care Editura C.H. Beck va participa la Târgul de carte, vă reamintim:

Drept comercial

nullLucrarea parcurge într-un mod cursiv şi concis materia dreptului comercial. Tabla de materii a acestei ştiinţe juridice este bine conturată de doctrina clasică: actele şi faptele de comerţ, comercianţii şi fondul de comerţ, materia societăţilor comerciale cu reglementarea constituirii, funcţionării, modificării, reorganizării şi încetării societăţilor, obligaţiile comerciale şi titlurile comerciale de valoare.

Materia insolvenţei a fost adusă la zi pentru a surprinde forma prezentă de reglementare a întreprinderii în dificultate, cuprinzând noutăţile reprezentate de mandatul ad-hoc şi concordatului preventiv, alături de procedura insolvenţei care a înglobat materia clasică a falimentului.
Tratarea noţiunilor de drept comercial este realizată într-o formă suficient de concentrată şi apropiată de izvoarele normative pentru a fi asimilată de studenţii facultăţilor economice sau de ştiinţe administrative pe parcursul unui semestru de studiu.
Scopurile didactice ale lucrării sunt trădate şi de exemplele de teste incluse la finalul fiecărui capitol din tabla de materii, proiectate pentru verificarea asimilării noţiunilor introduse de prezentare.

Codul penal şi legile conexe (actualizat la 5.11.2010). Cod 416

Ediţie coordonată de prof. univ. dr. Valerian Cioclei

nullCodul penal şi legile conexe (ediţia a 5-a), culegere coordonată de prof. univ. dr. Valerian Cioclei, conţine, pe lângă textul actualizat al Codului – cu ultimele modificări aduse prin Legea nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor („Legea Micii Reforme”) – însoţit de istoric, note utile, recursuri în interesul legii, index etc., şi Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, precum şi Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, republicată în M.Of. nr. 777 din 13 noiembrie 2009.

Sfera publică şi imaginea politică

Claudiu Coman

nullDeşi crearea imaginii a făcut parte din studiul politicii de foarte mult timp, în ultimii ani aceasta s-a axat pe crearea imaginii profesionale prin intermediul mass-media. Există două teorii majore în crearea imaginii: una subliniază calităţile candidatului, alta subliniază percepţiile asupra alegătorului.Fiecare dintre aceste două teze reprezintă o sarcină pentru producătorul de imagine. Un punct de vedere mai util este cel care priveşte imaginea ca o legătură între candidaţi, profesionişti şi votanţi. Din moment ce candidaţii caută anumite roluri şi calităţi stilistice în candidaţii ideali, prin intermediul mass-media, creatorii de imagine evidenţiază calităţile corespunzătoare ale clienţilor.
În societatea contemporană opinia publică este în general mediată de mijloacele de comunicare în masă, care cuprind „sfera publică”.
Această arenă este caracterizată de conflictul dintre piaţă şi principiile democratice şi rivalitatea dintre interesele politicienilor şi mass-media. Opinia „publicului” nu este creată complet deliberat, ci este construită cu ajutorul sistemelor de comunicaţie, în conflict cu actorii politici, care caută să deţină controlul răspândirii informaţiei şi să manipuleze sfera publică.

Vă urăm lectură plăcută şi vă aşteptăm la târg!

Loredana Pelmuşi, Editura C.H. Beck

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii