Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Vizite de verificare neanuntate la frontierele Schengen


19 noiembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Potrivit unui comunicat al CE, in ciuda beneficiilor pe care libera circulatie le aduce pe teritoriul Uniunii Europene, normele Schengen inca nu sunt aplicate in toate statele membre in mod unitar.

Consecinta este aceea a ingreunarii traficului la punctele de frontiera cu pricina. Ca urmare a acestei constatarii, Comisia Europeana a hotarat imbunatatirea controalelor periodice la frontiere  si introducerea unor controale neanuntate. Principalele nereguli sesizate in acest domeniu de catre CE privesc: dificultati legate de anumite verificari periodice si sistematice; mentinerea obstacolelor in calea fluidizarii traficului; si intarzieri in notificarea introducerii preconizate a controalelor.

In acest sens, CE a decis impunerea unui control mai strict asupra statelor membre in ceea ce priveste respectarea Codului Schengen. Printre masuri se numara: obligativitatea din partea statelor membre de a furniza Comisiei statistici cu verificarile efectuate pe teritoriul lor dar si vizite neanuntate pentru a supraveghea absenta controalelor la frontierele interne.

Acest mecanism de evaluare revizuit si consolidat are ca scop verificarea masurii in care statele respecta normele si dispozitiile Schengen. Pentru a sublinia necesitatea acestui mecanism de verificare, comisarul responsabil pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom a declarat: “Numai in cazul in care normele Schengen sunt aplicate in mod efectiv, consecvent si transparent de catre statele membre, cetatenii europeni pot sa beneficieze pe deplin de libera circulatie.”.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri