Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare
3 comentarii

Legea micii reforme – pregatire comuna


23 noiembrie 2010 | JURIDICE.ro, Cristi DANILET

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In data de data de 25 noiembrie 2010 intra in vigoare legea micii reforme, cu modificari importante in civil, penal, familiei.

Sunt texte noi care creeaza confuzii, sunt deja interpretari diferite la altele. Eu cred ca este bine ca cei implicati in aplicarea noii legi – ma refer in special la judecatori, procurori, avocati, mediatori – sa conceapa foruri comune de dezbatere. Din pacate, desi exista recomandari internationale cu privire la astfel de modalitati de intalnire, desi exista institutii care ar putea colabora, inca nu exista o cultura a formarii continue comune.

Dreptul nu este confiscat de judecatori. Noi ne dorim procurori bine pregatiti si avocati care sa stie legea si jurisprudenta, care sa ne ajute astfel in aplicarea ei unitara si in judecarea eficienta a cauzelor. De aceea, as indruma colegii sa demareze activitati comune cu celelalte profesii juridice. Inceputul poate fi legea 202/2010, care sa continue apoi pe chestiuni de deontologie si etica (dupa exemplul ramas izolat, din pacate, al AMR Cluj din 2007), si neaparat pe noile coduri (in care colaborarea INM cu INPPA mi se pare esentiala).

La Oradea am demarat deja o astfel de pregatire comuna, care va porni in aceasta saptamana cu aspecte noi pe civil din noua lege. Dupa stiinta mea, este prima initiativa de aceste gen din Romania.

Invitatie seminar mica reforma

Legea nr. 202/2010:
– text
expunere de motive
pregatire magistrati prin INM

Judecator Cristi DANILET
Vicepresedinte Judecatoria Oradea

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii