Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Jean-Claude Colliard – Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti
24.11.2010 | Anemarie LAZARESCU

Miercuri, 24 noiembrie 2010, profesorul Jean-Claude Colliard va primi titlul de Doctor Honoris Causa oferit de catre Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al Universitatii Bucuresti, festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa se va desfasura incepand cu ora 14.00, in Sala Profesor Constantin Stoicescu a Palatului Facultatii de Drept.

Jean-Claude Colliard este specialist in drept public si a adus o contributie semnificativa in domeniul juridic  prin opera stiintifica reprezentativa.

Profesorul Colliard s-a nascut la 15 martie 1946 in Franta, a urmat studiile superioare la Facultatea de Drept si Institutul de Studii Politice, fiind licentiat in stiinte politice (1967) si in drept (1968). Intre anii 1973 – 1985 a fost profesor la Facultatea de Drept si Stiinte Politice din Nantes, unde, intre 1980 si 1981 a fost decan. In mai 2009 a devenit Presedintele Universitatii Paris I „Panthéon Sorbonne”.

In 1981, Jean-Claude Colliard a fost numit director adjunct al cabinetului Presedintelui Republicii Franceze, François Mitterrand, pentru ca intre 1982 si 1988 sa fie director al Cabinetului Prezidential.

A facut parte din numeroase comisii de analiza care au avut drept scop identificarea cailor de reforma a anumitor institutii fundamentale pentru spatiul juridic francez. Prestigiul sau stiintific si cariera sa extraordinara justifica participarea sa la debutul procesului de redactare a Constitutiei Principatului Andorra.

Jean-Claude Colliard a sprijinit institutional Colegiul Juridic Franco-Roman de Studii Europene, o scoala de excelenta care formeaza elita studenteasca de la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.