Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

CE solicita Romaniei sa regandeasca atributiile MCSI


25 noiembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Potrivit unui comunicat al CE, Comisia a descis sa inchida actiunea declansata impotriva Romaniei pentru incalcarea obligatiei de garantare a independentei Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

In acelasi timp insa, Romania a fost avertizata de catre CE in privinta activitatii Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI). Aceasta sesizare vizeaza o incompatibilitate intre competentele ministerului. Pe de o parte, acesta indeplineste atributii de reglementare, de alocare de fonduri si de atribuire a frecventelor radio, iar pe de alta parte, controleaza Romtelecom S.A. si S.N.R. S.A. – Radiocom, doua retele de telecomunicatii.

Avertismentul Comisiei porneste de la pozitia conform careia separarea dintre cele doua seturi de competente conduce la un mediu echitabil si concurential. In cazul in care Romania nu urmeaza recomandarile Uniunii in termen de doua luni, Comisia poate decide sesizarea Curtii de Justitie in acest sens.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică