Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

Noul judecator al Romaniei la Tribunalul Uniunii Europene
29.11.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 794 din 26 noiembrie 2010 a fost publicata Decizia primului-ministru nr. 263/2010 pentru eliberarea domnului Andrei Popescu din functia de subsecretar de stat in cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene, agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene si a Tribunalului de Prima Instanta a Comunitatilor Europene, precum si a celorlalte institutii comunitare.

Prin decizia primului-ministru, domnul Andrei Popescu se elibereaza, la cerere, din functia de subsecretar de stat in cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene, agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene si a Tribunalului de Prima Instanta a Comunitatilor Europene, precum si a celorlalte institutii comunitare.

Nota Juridice.ro: Reprezentantii guvernelor statelor membre l-au numit prin decizia din 18 noiembrie 2010 pe profesorul Andrei Popescu in calitate judecator la Tribunalul Uniunii Europene pentru perioada 26 noiembrie 2010 – 31 august 2016, acesta inlocuindu-l pe profesorul Valerius M. Ciuca.

Vineri, 26 noiembrie 2010, s-a organizat o sedinta solemna a Curtii de Justitie cu ocazia incetarii functiei si a plecarii domnului Valerius M. Ciuca, precum si a prestarii juramantului si a intrarii in functie a domnului Andrei Popescu.

Prin decizia din 18 noiembrie 2010, reprezentantii guvernelor statelor membre l-au numit pe domnul Andrei Popescu in calitate de judecator la Tribunalul Uniunii Europene, pentru un mandat de 6 ani, din 26 noiembrie 2010 pana in 31 august 2016, potrivit unui comunicat al CJUE.

Nascut in 1948, judecatorul Andrei Popescu a absolvit cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, promotia 1971. Domnia sa a urmat studiile postuniversitare de drept international al muncii si de drept social european in cadrul Universitatii din Geneva, devenind doctor in drept al Universitatii Bucuresti in anul 1980.

Intre 1996-2001 si 2005-2009, Andrei Popescu a ocupat functia de sef al Departamentului pentru Armonizarea Legislatiei cu Reglementarile Europene din cadrul Consiliului Legislativ al Romaniei iar in perioada cuprinsa intre 2001-2005 a indeplinit functia de secretar de stat la Ministerul Integrarii Europene.

Domnul Andrei Popescu a reprezentat guvernul roman in fata instantelor Uniunii Europene intre 2009-2010.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti