Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Noul judecator al Romaniei la Tribunalul Uniunii Europene
29.11.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 794 din 26 noiembrie 2010 a fost publicata Decizia primului-ministru nr. 263/2010 pentru eliberarea domnului Andrei Popescu din functia de subsecretar de stat in cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene, agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene si a Tribunalului de Prima Instanta a Comunitatilor Europene, precum si a celorlalte institutii comunitare.

Prin decizia primului-ministru, domnul Andrei Popescu se elibereaza, la cerere, din functia de subsecretar de stat in cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene, agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene si a Tribunalului de Prima Instanta a Comunitatilor Europene, precum si a celorlalte institutii comunitare.

Nota Juridice.ro: Reprezentantii guvernelor statelor membre l-au numit prin decizia din 18 noiembrie 2010 pe profesorul Andrei Popescu in calitate judecator la Tribunalul Uniunii Europene pentru perioada 26 noiembrie 2010 – 31 august 2016, acesta inlocuindu-l pe profesorul Valerius M. Ciuca.

Vineri, 26 noiembrie 2010, s-a organizat o sedinta solemna a Curtii de Justitie cu ocazia incetarii functiei si a plecarii domnului Valerius M. Ciuca, precum si a prestarii juramantului si a intrarii in functie a domnului Andrei Popescu.

Prin decizia din 18 noiembrie 2010, reprezentantii guvernelor statelor membre l-au numit pe domnul Andrei Popescu in calitate de judecator la Tribunalul Uniunii Europene, pentru un mandat de 6 ani, din 26 noiembrie 2010 pana in 31 august 2016, potrivit unui comunicat al CJUE.

Nascut in 1948, judecatorul Andrei Popescu a absolvit cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, promotia 1971. Domnia sa a urmat studiile postuniversitare de drept international al muncii si de drept social european in cadrul Universitatii din Geneva, devenind doctor in drept al Universitatii Bucuresti in anul 1980.

Intre 1996-2001 si 2005-2009, Andrei Popescu a ocupat functia de sef al Departamentului pentru Armonizarea Legislatiei cu Reglementarile Europene din cadrul Consiliului Legislativ al Romaniei iar in perioada cuprinsa intre 2001-2005 a indeplinit functia de secretar de stat la Ministerul Integrarii Europene.

Domnul Andrei Popescu a reprezentat guvernul roman in fata instantelor Uniunii Europene intre 2009-2010.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate