Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Noul judecator al Romaniei la Tribunalul Uniunii Europene


29 noiembrie 2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 794 din 26 noiembrie 2010 a fost publicata Decizia primului-ministru nr. 263/2010 pentru eliberarea domnului Andrei Popescu din functia de subsecretar de stat in cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene, agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene si a Tribunalului de Prima Instanta a Comunitatilor Europene, precum si a celorlalte institutii comunitare.

Prin decizia primului-ministru, domnul Andrei Popescu se elibereaza, la cerere, din functia de subsecretar de stat in cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene, agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene si a Tribunalului de Prima Instanta a Comunitatilor Europene, precum si a celorlalte institutii comunitare.

Nota Juridice.ro: Reprezentantii guvernelor statelor membre l-au numit prin decizia din 18 noiembrie 2010 pe profesorul Andrei Popescu in calitate judecator la Tribunalul Uniunii Europene pentru perioada 26 noiembrie 2010 – 31 august 2016, acesta inlocuindu-l pe profesorul Valerius M. Ciuca.

Vineri, 26 noiembrie 2010, s-a organizat o sedinta solemna a Curtii de Justitie cu ocazia incetarii functiei si a plecarii domnului Valerius M. Ciuca, precum si a prestarii juramantului si a intrarii in functie a domnului Andrei Popescu.

Prin decizia din 18 noiembrie 2010, reprezentantii guvernelor statelor membre l-au numit pe domnul Andrei Popescu in calitate de judecator la Tribunalul Uniunii Europene, pentru un mandat de 6 ani, din 26 noiembrie 2010 pana in 31 august 2016, potrivit unui comunicat al CJUE.

Nascut in 1948, judecatorul Andrei Popescu a absolvit cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, promotia 1971. Domnia sa a urmat studiile postuniversitare de drept international al muncii si de drept social european in cadrul Universitatii din Geneva, devenind doctor in drept al Universitatii Bucuresti in anul 1980.

Intre 1996-2001 si 2005-2009, Andrei Popescu a ocupat functia de sef al Departamentului pentru Armonizarea Legislatiei cu Reglementarile Europene din cadrul Consiliului Legislativ al Romaniei iar in perioada cuprinsa intre 2001-2005 a indeplinit functia de secretar de stat la Ministerul Integrarii Europene.

Domnul Andrei Popescu a reprezentat guvernul roman in fata instantelor Uniunii Europene intre 2009-2010.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri