Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Numarul bugetarilor in Romania


29 noiembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Premierul Emil Boc a declarat joi, 25 noiembrie 2010, la RRA, cati bugetari are Romania in prezent.

Emil Boc: „Aici vreau sa va spun, in premiera la dvs. in aceasta seara, ca avem datele cu privire la numarul de bugetari existenti in Romania la data de 31 octombrie 2010. Potrivit acestor date, pe care astazi ni le-a confirmat Ministerul Finantelor, prin Trezorerie, unde se face evidenta oficiala a numarului de bugetari, in 31 octombrie 2010 in Romania exista sau existau 1.291.527 de bugetari. Deci, asta ce inseamna? Ca ceea ce ne-am propus, ca pentru anul 2011 sa plecam cu 1.290.000 de bugetari, deja (am realizat): in 31 octombrie avem 1.291.000 de bugetari si mai avem inca doua luni, timp in care cei 1.527 de bugetari, care se afla in proceduri, sa poata asigura respectarea angajamentelor Romaniei in cadrul bugetului, de a porni cu 1.290.000 de bugetari.

La anul, politica pe care o are guvernul este de a continua acea politica de a ocupa un post din sapte. Acesta este politica principala a guvernului si de a duce pana la capat procedurile incepute in acest an, pentru ca, asa cum am spus, aceste proceduri parcurg anumite perioade de timp pentru punerea lor in practica. Si, de exemplu, pot sa va dau cateva detalii in acest sens, pentru a intelege cum s-a derulat acest demers, de exemplu in luna iulie, ca sa luam o luna de referinta a adoptarii actelor normative pentru restructurare, in Romania erau 1.350.000 de bugetari, in luna august erau 1.340.00 de bugetari, in luna septembrie 1.316.000 de bugetari, in luna octombrie, in 31, 1.291.000 de bugetari. Asta inseamna ca procedurile, incetul cu incetul, au intrat in practica si am ajuns la acest numar, pe care l-am anuntat inca cu mult timp in urma, ca in urma procesului de restructurare a aparatului bugetar din acest an vom ajunge la 1.290.000 de bugetari. In concluzie, si mesajul este iarasi foarte simplu, Romania va ajunge pana la sfarsitul anului, cu siguranta, la 1.290.000 de bugetari, pentru ca deja in 31 octombrie eram la 1.291.000 de bugetari si inca procedurile sunt in derulare. Deci nu este nevoie de alte disponibilizari suplimentare, ci doar de parcurgerea celor existente, pentru a ajunge la cel putin 1.290.000 de bugetari. Mentionez faptul ca in decembrie 2008 existau in Romania 1.398.000 de bugetari. Deci, peste 100.000 de bugetari au fost restructurati in acesti doi ani, ca urmare a politicii pe care guvernul a promovat-o. Nu este un element de mandrie, este un element de rigurozitate si de rationalitate de a avea un aparat bugetar atat cat isi poate permite Romania si de a face ceea ce trebuie pentru 22.000.000 de romani in acesta tara, astfel incat sa cheltuim atat cat ne permitem.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică