Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Prospectul schemei de pensii facultative
02.12.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 800 din 30 noiembrie 2010 a fost publicata Hotararea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de PensiiPrivate nr. 27/2010 pentru aprobarea Normei nr. 16/2010 privind prospectul schemei de pensii facultative.

Norma reglementeaza procesul de autorizare si continutul prospectului schemei de pensii facultative, cat si procedura de avizare a modificarilor acestuia.

De asemenea, noua norma introduce notiunile de prospect detaliat si prospect simplificat, ca parti integrante ale prospectului schemei de pensii facultative.

Astfel, se mentioneaza ca administratorul unui fond de pensii facultative elaboreaza si supune autorizarii Comisiei prospectul schemei de pensii facultative, cu urmatoarele componente:
– prospectul detaliat al schemei de pensii facultative;
– prospectul simplificat al schemei de pensii facultative.

Prospectul simplificat este oferit in mod gratuit potentialilor participanti la semnarea actului individual de aderare.
Acest prospect aduce la cunostinta participantilor fondului de pensii un set minim de informatii cu privire la respectivul fond de pensii.
Prospectul detaliat este pus la dispozitia participantilor sau a potentialilor participanti, la cerere, in mod gratuit.
Acesta cuprinde in mod detaliat principiile schemei de pensii facultative, regulile de investire a activelor fondului de pensii, drepturile si obligatiile partilor, termenii esentiali ai contractului de administrare, precum si orice alte elemente stabilite de norma.

Pentru a administra un fond de pensii, administratorul elaboreaza si supune spre autorizare Comisiei prospectul schemei de pensii facultative. Norma cuprinde reglementari amanuntite cu privire la documentele care trebuie sa insoteasca cererea pentru autorizarea prospectului schemei de pensii.

De asemenea, noua norma stabileste si procedura privind modificarea prospectului schemei de pensii facultative.

Administratorii de fonduri de pensii facultative au obligatia ca in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a noii norme sa solicite Comisiei avizarea modificarii prospectelor, in conformitate cu prevederile normei.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti