Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Formare magistrati in drept bancar


2 decembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ministerul Justitiei a salutat si sprijinit initiativa comunitatii bancare de a derula, impreuna cu autoritatile responsabile in acest domeniu, in special Institutul National al Magistraturii,  un program complex si coerent de formare profesionala a magistratilor in drept bancar, in cadrul „Platformei pentru dialog permanent cu mediul de afaceri”, potrivit unui comunicat al MJ.

Astfel, in perioada 29-30 noiembrie s-a desfasurat prima actiune a acestui program, un seminar-pilot realizat prin colaborarea, intermediata de Ministerul Justitiei, dintre Institutul National al Magistraturii si mai multe institutii bancare si societati de avocatura, membre ale  Consiliului Investitorilor Straini si, totodata, ale Platformei.

Catalin Predoiu a declarat: „Este o initiativa care demonstreaza ca intre mediul de afaceri si institutiile publice poate exista o cooperare reala care sa fie in beneficiul intregii societati. Proiectul Platforma pentru dialog si cooperare intre Ministerul Justitiei si mediul de afaceri, lansat pentru a impulsiona consultarile dintre sectorul privat si decidentii guvernamentali ofera, deja, primele rezultate vizibile. Colaborarea constructiva pentru finalizarea a doua proiecte de acte normative cu impact asupra activitatii operatorilor economici (noua reglementare a fuziunii si divizarii societatilor comerciale si proiectul de lege privind registratorii comerciali), demararea programului de formare profesionala in drept bancar sunt realizari ce ne conving de viabilitatea demersului de cooperare institutionala promovat de MJ. Am certitudinea ca vor urma si alte proiecte comune, pentru ca este un program care aduce beneficii tuturor celor implicati. O legislatie mai buna, magistrati mai specializati si o jurisprudenta unitara sunt dezideratele principale ale Platformei.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică