Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Fondul Proprietatea despre donatia Romgaz catre bugetul statului
02.12.2010 | JURIDICE.ro

Decizia Romgaz privind donatia de 400 milioane lei la bugetul statului va fi atacata in instanta de administratorul Fondului Proprietatea, Franklin Templeton Investment Management Limited, potrivit unui comunicat dat publicitatii la Londra, ieri, 1 decembrie 2010.

Motivul: decizia Romgaz va avea consecinte grave asupra profitului Romgaz, asupra actionarilor, regulilor de guvernanta corporativa si perceptiei investitorilor straini despre piata de capital din Romania.

Principalul actionar al companiei Romgaz, Ministerul Economiei, a votat in sedinta din 30 noiembrie 2010 a Adunarii Generale a Actionarilor Romgaz in favoarea donatiei in vreme ce Fondul Proprietate, in calitate de actionar minoritar cu 15% din actiuni, a votat impotriva.

Mark Mobius, Presedinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group: „Intelegem nevoia statului roman de a-si finanta deficitul bugetar, dar astfel de decizii trebuie luate doar intr-o perspectiva pe termen lung. Cum donatia a fost deja sustinuta de Ministerul Economiei, anticipam efecte negative asupra mediului romanesc de investitii si consideram ca poate fi afectat chiar ratingul de tara al Romaniei. Credem ca o asemenea decizie arbitrara si nedreapta in numele unei companii de stat va fi in detrimentul Romgaz, al actionarilor minoritari dar si al mediului de afaceri din Romania. Capacitatea guvernului de a impune astfel de decizii asupra unor companii va trimite un mesaj ingrijorator investitorilor internationali si va afecta reputatia pietei de capital din Romania.”

„Fondul se vede nevoit sa inceapa o actiune in justitie pentru a-si proteja actionarii, solicitand anularea aceastei donatii. Astfel, Fondul Proprietatea recomanda ferm conducerii Romgaz sa nu aprobe transferul sumei la bugetul de stat intrucat printr-o astfel de masura ar putea deveni raspunzatoare personal pentru aceasta actiune impotriva intereselor companiei si ale actionarilor minoritari.” se arata in comunicat.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.