Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Modificari referitoare la procedura de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul
07.12.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 805 din data de 2 decembrie 2010 a fost publicat Ordinul comun al ministrului administratiei si internelor si ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 230/949/2010 pentru modificarea si completarea Procedurilor de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare, aprobate prin Ordinul ministrului administratiei si internelor si al ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 108/368/2010.

Noul act normativ modifica si completeaza Procedurile de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare, stabilind, in principal, urmatoarele:

In situatia in care politistii rutieri aplica masura suspendarii dreptului de utilizare a unui vehicul, in lipsa inspectorilor de trafic, conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, cu modificarile si completarile ulterioare, acestia sunt obligati sa notifice aceasta masura, in termen de cel mult 3 zile lucratoare, ARR. La notificare se anexeaza, in copie, procesul-verbal de constatare a contraventiei si certificatul de inmatriculare a vehiculului al carui drept de utilizare a fost suspendat.

In situatia in care masura suspendarii dreptului de utilizare se prelungeste pentru o perioada de inca 6 luni, inspectoratul judetean de politie sau Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti/serviciul rutier/brigada rutiera pe raza caruia/careia este inmatriculat autovehiculul notifica detinatorului inscris in certificatul de inmatriculare masura prelungirii suspendarii dreptului de utilizare a autovehiculului.

Contravenientul nu beneficiaza de reducerea termenului de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului in cazul in care, in cel mult 12 luni de la incetarea masurii de suspendare, aplicata pentru acelasi autovehicul, savârseste o fapta pentru care se aplica masura suspendarii dreptului de utilizare a vehiculului. Inspectoratul judetean de politie sau Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti/serviciul rutier/brigada rutiera pe raza caruia/careia este inmatriculat autovehiculul notifica detinatorului inscris in certificatul de inmatriculare masura suspendarii dreptului de utilizare a autovehiculului.

Modelele notificarilor mentionate anterior sunt prevazute in anexele la  ordin.

De asemenea, in anexe sunt prezentate si modelele proceselor verbale de retinere a placutelor cu numarul de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.