Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificari referitoare la procedura de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul
07.12.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro


In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 805 din data de 2 decembrie 2010 a fost publicat Ordinul comun al ministrului administratiei si internelor si ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 230/949/2010 pentru modificarea si completarea Procedurilor de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare, aprobate prin Ordinul ministrului administratiei si internelor si al ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 108/368/2010.

Noul act normativ modifica si completeaza Procedurile de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare, stabilind, in principal, urmatoarele:

In situatia in care politistii rutieri aplica masura suspendarii dreptului de utilizare a unui vehicul, in lipsa inspectorilor de trafic, conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, cu modificarile si completarile ulterioare, acestia sunt obligati sa notifice aceasta masura, in termen de cel mult 3 zile lucratoare, ARR. La notificare se anexeaza, in copie, procesul-verbal de constatare a contraventiei si certificatul de inmatriculare a vehiculului al carui drept de utilizare a fost suspendat.

In situatia in care masura suspendarii dreptului de utilizare se prelungeste pentru o perioada de inca 6 luni, inspectoratul judetean de politie sau Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti/serviciul rutier/brigada rutiera pe raza caruia/careia este inmatriculat autovehiculul notifica detinatorului inscris in certificatul de inmatriculare masura prelungirii suspendarii dreptului de utilizare a autovehiculului.

Contravenientul nu beneficiaza de reducerea termenului de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului in cazul in care, in cel mult 12 luni de la incetarea masurii de suspendare, aplicata pentru acelasi autovehicul, savârseste o fapta pentru care se aplica masura suspendarii dreptului de utilizare a vehiculului. Inspectoratul judetean de politie sau Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti/serviciul rutier/brigada rutiera pe raza caruia/careia este inmatriculat autovehiculul notifica detinatorului inscris in certificatul de inmatriculare masura suspendarii dreptului de utilizare a autovehiculului.

Modelele notificarilor mentionate anterior sunt prevazute in anexele la  ordin.

De asemenea, in anexe sunt prezentate si modelele proceselor verbale de retinere a placutelor cu numarul de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate