« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Memorandum de Intelegere intre UNHCR si Universitatea Romano-Americana
08.12.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Marti, 7 decembrie 2010, s-a semnat Memorandumul de Intelegere intre Reprezentanta in Romania a Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) si Universitatea Romano-Americana.

Potrivit unui comunicat al RAU, scopul memorandumului de intelegere este facilitarea cooperarii dintre cele doua institutii, urmand sa se concretizeze prin crearea unei specializari in cadrul disciplinei „Clinica juridica” din planul de invatamant al Facultatii de Drept, in materia dreptului refugiatilor si a dreptului umanitar, incepand cu anul universitar 2010-2011.

Prin intermediul acestei clinici juridice le este oferita participantilor oportunitatea de a cunoaste atat aspecte teoretice, cat si practice, cu privire la problematica migratiei si a refugiatilor, precum si la mandatul UNHCR, prin intermediul unor vizite de studiu si a unor prezentari sustinute de catre reprezentanti ai diferitelor institutii implicate, in mod direct, in aceasta problematica.

UNHCR va pune la dispozitia Universitatii Romano-Americane diverse materiale scrise si audio-video, atat pentru biblioteca universitatii, cat si pentru folosirea acestora la cursuri. Totodata se va facilita implicarea studentilor in activitati practice de asistenta a persoanelor de interes pentru UNHCR prin activitati de internship in cadrul UNHCR, Reprezentanta in Romania, si prin activitati de voluntariat la ONG-urile partenere. UNHCR va sprijini cu materiale suplimentare pe acei studenti care vor dori sa isi redacteze lucrarile de licenta pe problematica azilului si/sau migratiei si va facilita, in cooperare cu partenerii sai guvernamentali, vizite de studiu ale studentilor in centre de receptie, cazare si detentie.

Excelenta Sa, dl.Machiel Salomons, in calitate de Reprezentant al UNHCR in Romania si prof. univ. dr. Ovidiu Folcut – Rectorul Universitatii Romano-Americane au fost semnatarii memorandumului.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.