Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

CE doreste consolidarea regimurilor de sanctiuni in sectorul financiar
09.12.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Criza economica financiara a adus in atentia Comisiei Europene diferente semnificative in transpunerea celor mai importante directive ale UE din domeniul serviciilor financiare.

Potrivit unui comunicat al CE, in urma evaluarii realizate de catre trei comitete de supraveghere: Comitetul european al inspectorilor bancari (CEBS), Comitetul european al inspectorilor de asigurari si pensii ocupationale (CEIOPS) si Comitetul autoritatilor europene de reglementare a pietelor valorilor mobiliare (CESR), Comisia a adoptat o comunicare ce isi propune implementarea unor modalitati de consolidare a regimurilor de sanctiuni aplicabile in sectorul serviciilor financiare.

Principalele elemente ale comunicarii se refera la:
> asigurarea aplicarii adecvate a regulilor UE de catre autoritatile nationale, intr-o maniera coordonata si integrata. In acest sens se incearca evitarea riscului ca anumite societati sau persoane fizice sa-si concentreze activitatea in locurile unde sanctiunile sunt mai putin dure sau practic inexistente.
> stabilirea unor standarde minime comune pentru existenta unor regimuri de sanctionare eficace, proportionale si capabile sa descurajeze abaterile.

In urma comentariilor primite la adresa de email markt-sanctions-consultation@ec.europa.eu pana la 19 februarie 2011, Comisia va lua in 2011 decizii in aceasta privinta.

Michel Barnier, Comisarul pentru piata interna si servicii, a precizat in legatura cu acest subiect: „Daca o institutie financiara nu respecta normele UE in domeniul serviciilor financiare, […] reactia noastra va fi dura, indiferent de locul din Europa unde se produce incalcarea regulilor.”

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti