« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Maramures: Reducerea riscului de recidiva dupa inchisoare
10.12.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Tribunalul Maramures, Serviciul de probatiune: „In data de 08.12.2010, incepand cu ora 9.00, s-a desfasurat in Penitenciarul Baia Mare sesiunea finala a modului de baza din cadrul programului de pregatire pentru liberare a detinutilor „Reducerea Riscului de Recidiva dupa Inchisoare”, derulat de Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Maramures in parteneriat cu Penitenciarul Baia Mare.

Programul a fost derulat cu un grup de 7 detinuti care mai au trei luni pana la analizarea in comisia de liberare conditionata si executa pedeapsa in cadrul regimului deschis.

Plecand de la premisa ca, in scopul reducerii infractionalitatii, responsabilitatea de a asigura asistenta pentru reintegrarea sociala a fostelor persoane private de libertate revine comunitatii locale, la sesiunea de ieri, intitulata sugestiv „Piata”, au participat reprezentanti ai Serviciului Public de Asistenta Sociala Baia Mare, ai Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Maramures, ai Directiei Judetene de Evidenta a Persoanei Maramures, ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, ai Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, ai Centrului Judetean de Informare, Consiliere si Formare Profesionala „Pentru Voi” si ai Asociatiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenta Sociala „ASSOC” Baia Mare.

Persoanele private de libertate s-au adresat reprezentantilor institutiilor de incluziune sociala mentionate, obtinand informatii avizate privind serviciile de care pot beneficia in vederea satisfacerii nevoilor individuale cu care se vor confrunta ulterior liberarii din penitenciar. Au fost fixate intrevederi individuale, la o data aproximativa la care membrii grupului se vor adresa concret acestor institutii, asigurandu-se continuitatea interventiei post-penale, care urmeaza a fi monitorizata de catre serviciul de probatiune. Formarea profesionala, insertia pe piata muncii, intocmirea actelor identitate si obtinerea unei locuinte sociale provizorii au constituit problemele prioritare puse in discutie de catre majoritatea participantilor.

Parte integranta a proiectului Phare 2006 „Continuarea dezvoltarii sistemului de probatiune din Romania”, implementat la nivel national, programul de pregatire dupa liberare „Reducerea Riscului de Recidiva dupa Inchisoare” se va derula in mod consecvent de catre Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Maramures si Penitenciarul Baia Mare, o noua grupa de detinuti urmand sa parcurga prima sesiune la inceputul anului viitor.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.