Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Procedura de inscriere in Registrul national al asociatiilor de proprietari de paduri
14.12.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 828 din data de 10 decembrie  2010 a fost publicat Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 2053/2010 pentru aprobarea modelului, continutului si procedurii de inscriere in Registrul national al asociatiilor de proprietari de paduri.

Actul normativ aproba:
– modelul Registrului national al asociatiilor de proprietari de paduri;
– Procedura de inscriere in Registrul national al asociatiilor de proprietari de paduri;
– modelul de certificat de inscriere a asociatiei de proprietari de paduri in Registrul national al asociatiilor de proprietari de paduri.

Cu privire la procedura de inscriere in Registrul national al asociatiilor de proprietari de paduri, actul normativ mentioneaza, in principal urmatoarele:

Inscrierea asociatiilor de proprietari de paduri in Registrul national al asociatiilor de proprietari de paduri se face pe baza urmatoarelor documente: cererea de inscriere semnata de presedinte, in care sa se precizeze numarul de membri; actul constitutiv; statutul; incheierea judecatoreasca prin care s-a dispus inscrierea in Registrul asociatiilor si fundatiilor; certificatul de inscriere in Registrul asociatiilor si fundatiilor.

Documentele mentionate anterior se analizeaza in termen de 30 de zile de la data depunerii, de catre personalul directiei de specialitate din cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, In urma analizei, se procedeaza, dupa caz, la:
–  inscrierea asociatiei de proprietari de paduri in Registrul national al asociatiilor de proprietari de paduri si eliberarea certificatul de inscriere al asociatiei de proprietari de paduri;
– se refuza inscrierea asociatiei in Registrul national al asociatiilor de proprietari de paduri, cu precizarea motivului acesteia, si returneaza documentele depuse.

Procedura mai cuprinde reglementari referitoare la:
–  situatiile in care se poate solicita eliberarea unui duplicat dupa certificatul de inscriere in Registrul national al asociatiilor de proprietari de paduri;
– modificarile care se pot opera in Registrul national al asociatiilor de proprietari de paduri  ca urmare a modificarii actului constitutiv sau statutului asociatiei, schimbarea sediului, dizolvarea sau radierea asociatiei din Registrul asociatiilor si fundatiilor.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.