Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Comitetul Electoral Local al Curtii de Apel Bucuresti despre interventia presedintelui Traian Basescu ref. validarea alegerilor pentru CSM
14.12.2010 | JURIDICE.ro

Comunicat Curtea de Apel Bucuresti, Comitetul Electoral Local: „Comitetul Electoral Local al Curtii de Apel Bucuresti isi exprima ingrijorarea fata de interventia publica din partea Presedintelui Romaniei, reprezentant al puterii executive, in procesul de validare a rezultatului final al alegerilor pentru functia de membru in Consiliul Superior al Magistraturii.

In baza competentelor legal conferite, Comitetul Electoral Local a gestionat legalitatea procesului electoral pentru alegerile noului CSM, proces in urma caruia reprezentantul acestei Curti, domnul judecator dr. Dan Lupascu a constituit optiunea clar exprimata a peste doua treimi din numarul total al judecatorilor curtilor de apel din intreaga tara, in temeiul voturilor libere.

In acest context, invocarea publica de catre Presedintele Romaniei a unei hotarari judecatoresti nedefinitive, lipsite de forta executorie si atacate pentru nelegalitate, genereaza un potential risc atat in planul demersului judiciar care intr-un stat de drept, presupune obtinerea unei hotarari judecatoresti irevocabile lipsite de orice presiune sau influenta, cat si de intruziune in procesul decizional al altei puteri in stat (puterea legislativa) cu posibile consecinte asupra organizarii sistemului judiciar.

Aceasta declaratie publica este de natura a afecta insesi independenta si impartialitatea puterii judecatoresti in ansamblul sau impotriva principiului constitutional al separarii puterilor in stat, evocat de art. 1 alin. (4) din Constitutia Romaniei.

COMITETUL ELECTORAL LOCAL AL CURTII DE APEL BUCURESTI”Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.