Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Drept penal, Flux informații, Sistemul judiciar
 1 comentariu

Trimiteri in judecata pentru prejudicii aduse bugetului de stat

17 decembrie 2010 | JURIDICE.ro

La data de 6 decembrie 2010, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului Valentin Badescu sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, inculpatul, in calitate de administrator al unei societati comerciale, a omis sa evidentieze in actele contabile si sa declare organelor de conducere abilitate, operatiuni comerciale de aprovizionare sau de livrare cu scopul de a  se sustrage de la plata obligatiilor fiscale catre stat. In acest mod, bugetul statului a fost prejudiciat cu 6.879 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Dolj.

La data de 10 decembrie 2010, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Alba – Iulia au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului Ioan Bolca sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala. In calitate de administrator al unei societati comerciale, in perioada august – decembrie 2008, inculpatul nu a procedat la varsarea in termenul legal a sumelor retinute de la angajati, cu titlul de stopaj la sursa. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridica la suma de 6440 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Alba – Iulia.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică