Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Premierul Emil Boc s-a intalnit cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor ref. stabilire calendarul consultarilor asupra proiectelor legislative in domeniul social


22 decembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Premierul Emil Boc s-a intalnit marti, 21 decembrie 2010, la Palatul Victoria, cu reprezentantii confederatiilor sindicale, precum si cu reprezentantii patronatelor, pentru a stabili un calendar al consultarilor asupra proiectelor legislative in domeniul social pe care Guvernul doreste sa le promoveze in prima parte a anului viitor, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Emil Boc a declarat: „Guvernul doreste relansarea dialogului cu partenerii sociali, iar scopul intalnirii de astazi este acela de a stabili impreuna un calendar al consultarilor, avand in vedere ca pentru inceputul anului 2011 Executivul are in vedere promovarea mai multor proiecte legislative importante in domeniul social.”

S-a stabilit ca legile din domeniul social pe care Executivul doreste sa le promoveze in Parlament, respectiv modificarea Codului Muncii si a Codului Dialogului Social, sa fie dezbatute mai mult timp cu partenerii sociali, astfel incat pana la 21 ianuarie 2011 sa se realizeze o evaluare a acestor proiecte. Maine vor avea loc intalniri intre reprezentantii Ministerului Muncii cu cei ai confederatiilor sindicale si patronale pentru a stabili calendarul consultarilor pe marginea proiectelor de modificare a Codului Muncii si Codului de Dialog Social. Codul dialogului social cuprinde modificarea Legii sindicatelor, a Legii patronatelor, a Legii conflictelor colective, a Legii contractelor de munca si a Legii CES.

La intalnirea au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), Ioan Nelu Botis si secretarul de stat din MMFPS, Valentin Mocanu.

Din partea confederatiilor sindicale au participat reprezentantii BNS, Cartel Alfa, CNSRL –Fratia, Meridian, CSDR, iar din partea patronatelor au participat reprezentantii urmatoarelor structuri: C.O.N.P.I.R.O.M., Co.NPR, P.N.R., U.G.I.R., U.G.I.R. – 1903, C.N.P.R., C.N.I.P.M.M.R., U.N.P.R., A.R.A.C.O., Patronatul Roman, C.P.I.S.C., “CONCORDIA”, U.N.P.C.P.R., ACPR, ROMBAT Bistrita, UNCPR, ACUE.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii