Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1. Trimiteri in judecata pentru ucidere din culpa si nerespectarea masurilor de securitate si sanatate in munca


23 decembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Comunicat Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1: „Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au dispus la data de 21.12.2010  in dosarul nr. 3370/P/2010 trimiterea in judecata in stare de libertate a inculpatului OLARICA NICULAE pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, prevazute de art. 178 alin. 1, 2, 5 Cod penal si art. 37 alin. 1, 2 din Legea nr. 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca si a inculpatului LUPAN CRISTINEL pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si nerespectarea masurilor de securitate si sanatate in munca prevazute de art. 178 alin. 1, 2, 5 Cod penal si art. 38 alin. 1, 2 din Legea nr. 319/2006.

Din probele administrate in cursul urmaririi penale au rezultat urmatoarele:

In data de 22.05.2009, cu ocazia efectuarii lucrarilor de constructii la obiectivul „Realizare pasaj inferior DN1” Baneasa, sect. 1,  inculpatul OLARICA NICULAE – sef de santier la respectivul moment in cadrul SC M I SRL Bragadiru a organizat desfasurarea operatiunilor de montare a conductelor de canalizare fara luarea masurilor de siguranta in ceea ce priveste sprijinirea taluzelor verticale ale excavatiei impuse atat in proiectul de executie cat si de normele legale in vigoare. In aceste conditii s-a creat o stare de pericol grav si iminent de accidentare ce a condus la prabusirea peretilor verticali ai santului executat pe santier cu consecinta decesului a trei angajati ai SC M I SRL.

Totodata s-a retinut ca inculpatul LUPAN CRISTINEL, angajat al SC M I SRL, impreuna cu colegii sai, victimele D.I, L.C. si A.I., prin actiunea directa si voluntara de inlaturare a sprijinirilor locale a creat o stare de pericol grav si iminent de accidentare, producandu-se consecintele aratate mai sus.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Judecatoriei Sectorului 1.

Atragem atentia ca potrivit dispozitiilor art. 52 din Codul de procedura penala, orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva.

FLORIN MIRCEA POPA
purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1″

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică