Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Consilier sef-manager si diriginte de santier ai ANL trimisi in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si neglijenta in serviciu


30 decembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus marti, 28 decembrie 2010, trimiterea in judecata a inculpatilor:

NEGULESCU DANIEL-ROBERT, diriginte de santier in cadrul Agentiei Nationale pentru Locuinte (A.N.L.) Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, cu consecinta obtinerii de avantaje patrimoniale pentru altul si

DIACONU SANDA-LAURA, consilier sef – manager de proiect in cadrul Agentiei Nationale pentru Locuinte Bucuresti, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de neglijenta in serviciu, potrivit unui comunicat al DNA.

In ceea ce priveste starea de fapt, procurorii au retinut ca „in perioada 2007 – 2009, inculpatul Negulescu Daniel – Robert, in calitate de diriginte de santier in cadrul A.N.L. Bucuresti, a semnat mai multe documente (situatii de lucrari si borderouri centralizatoare) prin care a atestat in fals executarea unor lucrari de constructii de catre o societate comerciala din Pucioasa, judetul Dambovita. Societatea respectiva incheiase cu A.N.L. mai multe contracte pentru construirea de locuinte in Targoviste, Sinaia si Pucioasa. La randul sau, inculpata Diaconu Sanda – Laura, manager de proiect la A.N.L., a semnat doua borderouri centralizatoare in locul dirigentului de santier fara sa verifice activitatea lui Negulescu Daniel – Robert si stadiile fizice ale lucrarilor.

In aceasta modalitate, A.N.L. a fost prejudiciata cu suma de 9.341.668,38 lei (aproximativ 2.489.498,37 euro) reprezentand valoarea lucrarilor platite si neexecutate.

Intrucat nu au fost identificate bunuri in proprietatea celor doi inculpati, nu s-au dispus masuri asiguratorii in vederea recuperarii acestei pagube.”

Judecatoria Targoviste va solutiona cauza.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică