Bilant personal al unui fost membru CSM si urare la inceput de drum pentru membrii noului CSM
5 ianuarie 2011 | JURIDICE.ro, Angela HARASTASANUSalut initiativa invitarii, la bilantul CSM privind perioada 2005-2010, a tuturor membrilor acestui organism si regret ca din motive independente de vointa mea nu pot participa la aceasta intalnire.
Momentul bilantului coincide cu cel al inceputului unui nou mandat de 6 ani a CSM-ului.
Cu gandul la sperantele cu care am inceput activitatea de membru CSM vreau sa multumesc tuturor celor care, din interior sau din exterior, au determinat pe parcursul celor 6 ani evolutia acestei institutii in a carei necesitate cred cu tarie. Doar cei care nu au cunoscut efectele unei conduceri politice – unipersonale a instantelor nu recunosc importanta pentru independenta judecatorului a unui astfel de consiliu judiciar.
Cei patru ani de activitate ca membru ales in CSM de catre judecatorii curtilor de apel au fost ani in care m-am aflat sub presiunea a ceea ce stiam sau credeam ca asteapta de la mine cei care m-au votat.
Doresc celor care isi vor desfasura activitatea in CSM in urmatorii 6 ani sa fie la fel de multumiti cum am fost eu ca au facut tot ce a depins de ei si mai putin dezamagiti ca nu au reusit sa implineasca toate sperantele lor si ale colegilor magistrati.
Cei sase ani trec foarte repede in raport cu ceea ce se asteapta de la consiliu (cu titlu de exemplu ma refer la: utilizarea judicioasa a resurselor umane, raspunderea magistratilor, propuneri sau decizii, dupa caz, pentru imbunatatirea normelor ). Economia de timp pentru un organism cu decizie colectiva am constatat ca depinde si de stabilirea obiectivelor si a mijloacelor de realizare a acestora, eliminiarea orgoliilor sau intereselor personale.
Cred ca, pentru a sta demn in fata alegatorilor lui, fiecare membru CSM ar trebui sa se preocupe sa-si faca cunoscut punctul de vedere in cadrul procesului decizional.
NOU! Despre bani în profesii juridice: avocați, executori, notari, consilieri juridici și alți profesioniști ai dreptului
16 septembrie ⁞ Accidentul de muncă în toate formele de răspundere juridică
18 septembrie ⁞ Școala Superioară de Cadre
19 septembrie ⁞ Impactul legii 243/2024 asupra creditorilor IFN/cesionari de creanțe
23 septembrie ⁞ Fraudarea creditorilor – eficacitatea mijloacelor actuale pentru combaterea ei
25 septembrie ⁞ Noutățile Legii nr. 214/2024 – ce efecte poate avea semnătura electronică
26 septembrie ⁞ JURIDICE by Night. Golden Season edition
30 septembrie ⁞ Avocatura: onorariu orar vs. onorariu global
5 octombrie ⁞ Start Curs INGENIO de pregătire pentru Barou, INM & Magistratură, Notariat și Licență
7 octombrie ⁞ Dacă UIT, 100.000 de lei amendă! (RO E-TRANSPORT)
14 octombrie ⁞ Impactul sancțiunilor impuse de Consiliul Concurenței asupra pieței editoriale din România: între protecția concurenței și drepturile de autor
21 octombrie ⁞ Abilitățile de negociere: un moft sau o necesitate?
31 octombrie ⁞ JURIDICE by Night. Mystic Night. Halloween edition
11 noiembrie ⁞ Fraudarea fondurilor europene: infracțiune de 1 Euro? (Necesitatea stabilirii unui prag valoric minim pentru infracțiunea de fraudare a fondurilor europene)
18 noiembrie ⁞ Social Media. Răspunderea juridică în caz de Share și Repost care deranjează
23 noiembrie ⁞ Start Curs Admitere INM/ Magistratură & Avocatură 2025
28 noiembrie ⁞ JURIDICE by Night. Autumn Allure edition
2025 ⁞ The Congress / The biggest legal event
Cunoscand pe multi dintre membrii noului CSM am incredere ca in acest timp in care presiunile economice si politice sunt foarte mari, acest organism va reprezenta, in limitele competentei sale, un pol de echilibru in justitie si in societate in general.
Conferentiar dr. avocat Angela HARASTASANU
Homepage J JURIDICE Cariere Evenimente Dezbateri Profesionişti Lawyers Week Video |