Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Persoanele fizice vor putea plati impozitele la banca
06.01.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 890 din data de 30 decembrie 2010 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 121/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului si pentru modificarea art. 52 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice.

Nou act normativ prevede ca Ministerul Finantelor Publice poate sa deschida, pe baza de conventii incheiate intre parti, conturi tranzitorii la institutii de credit, in vederea colectarii veniturilor bugetelor componente ale bugetului general consolidat de la contribuabilii persoane fizice, platitori de impozite, contributii, taxe sau alte venituri bugetare, clienti ai institutiilor de credit respective.

Codul de identificare fiscala al contribuabililor persoane fizice valabil pentru plata obligatiilor bugetare care se achita in contul tranzitoriu este codul numeric personal atribuit potrivit legii speciale.

Contribuabilii persoane fizice pot dispune plati in contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice la aceeasi institutie de credit la care acestia isi au deschise conturile curente, pentru achitarea obligatiilor bugetare, fara perceperea de comisioane bancare.

Pentru operatiunile de plati efectuate in contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finantelor, momentul platii este data la care bancile debiteaza contul platitorului pe baza instrumentelor de decontare specifice, mesajele electronice de plata fiind transmise de catre institutia de credit initiatoare Ministerului Finantelor Publice in sistem informatic, concomitent cu transferul sumelor colectate zilnic in contul deschis la Trezoreria operativa centrala.

Actul normativ mai stabileste ca Ministerul Finantelor Publice poate sa deschida conturi colectoare la institutii de credit, in scopul incasarii sumelor achitate online de catre contribuabili persoane fizice catre bugetele componente ale bugetului general consolidat.

Virarea de catre institutiile de credit a sumelor achitate online de catre contribuabili persoane fizice in conturile colectoare deschise la Trezoreria Statului pe bugete componente ale bugetului general consolidat se face in termen de o zi lucratoare de la data autorizarii tranzactiei.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.