Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Ministrul Justitiei solicita amanarea sedintei de constituire a CSM
07.01.2011 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 6 ianuarie 2011, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, in calitate de membru de drept al CSM, a transmis catre Consiliul Superior al Magistraturii si Inalta Curte de Casatie si Justitie solicitarea de amanare a sedintei de constituire a CSM, prevazuta pentru data de 7 ianuarie 2011, potrivit unui comunicat al MJ.

Motivul: legalitatea validarii de catre Senatul Romaniei a listei membrilor alesi si numiti ai CSM este contestata la Curtea Constitutionala, cu termen de judecata in data de 19 ianuarie 2011. Propune ca sedinta de constituire sa aiba loc in data de 20 ianuarie 2011.

In drept: sunt invocate argumente ce decurg din economia  prevederilor Legii nr. 317/2004, republicata. Legiuitorul a conceput o perioada de maxim 30 de zile in vederea  organizarii  CSM, termenul calculandu-se de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Hotararii Senatului de validare si alegere a membrilor CSM. Astfel fixarea sedintei de constituire a CSM in data de 20 ianuarie 2011 nu este de natura a afecta functionarea CSM, deplasata de legiuitor dupa momentul  organizarii  CSM.

In cerere se arata ca „propunerea de amanare a sedintei de constituire a CSM pana dupa data pronuntarii Deciziei Curtii Constitutionale justifica interesul nostru de a asigura credibilitate justitiei romane in spatiul intern si european”.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate