Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul privind delegarea, detasarea si transferul personalului de probatiune


10.01.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: C. administrativ, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 10 din data de 5 ianuarie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 2914/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind delegarea, detasarea si transferul personalului de probatiune.

Delegarea pesonalului de probatiune

Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia ministrului justitiei, de catre personalul de probatiune a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu, in afara locului sau de munca.

Delegarea unui consilier de probatiune intr-un alt serviciu de probatiune se dispune de catre ministrul justitiei, la propunerea directorului Directiei de probatiune, cu avizul:
– sefului serviciului de probatiune din care se deleaga consilierul de probatiune sau al sefului serviciului de probatiune unde se doreste delegarea, dupa caz;
– directorului Directiei de probatiune.

Delegarea consilierilor de probatiune intr-un alt serviciu se dispune pe o perioada de cel mult 60 de zile intr-un an,  pentru o perioada mai mare fiind necesar acordul scris al acestuia.

Delegarea consilierilor de probatiune in functia de sef serviciu

In situatia vacantarii sau vacantarii temporare a functiei de sef serviciu, atributiile specifice functiei de conducere vor fi exercitate, prin delegare, de catre un consilier de probatiune desemnat de catre ministrul justitiei, la propunerea directorului Directiei de probatiune, in urma unei selectii organizate in acest sens.

Selectia consta in sustinerea un interviu in fata unei comisii de selectie desemnate prin rezolutie a directorului Directiei de probatiune, in cadrul caruia se evalueaza modul de prezentare a planului de management intocmit de fiecare dintre consilierii de probatiune care participa la procedura de selectie, precum si abilitatile necesare exercitarii functiei de sef serviciu.

Detasarea consilierilor de probatiune

In situatia in care un serviciu de probatiune nu poate functiona in conditii normale datorita existentei unor posturi de consilier de probatiune vacante sau temporar vacante, ministrul justitiei, la propunerea directorului Directiei de probatiune, poate dispune detasarea unuia sau mai multor consilieri de probatiune dintr-un alt serviciu de probatiune.

Pentru a dispune detasarea consilierilor de probatiune intr-un alt serviciu de probatiune sunt necesare: solicitarea sefului serviciului de probatiune unde se doreste detasarea; avizul sefului serviciului de probatiune din care se detaseaza consilierul de probatiune; avizul directorului Directiei de probatiune.

Detasarea consilierilor de probatiune se dispune pe o perioada de cel mult un an, putand fi  prelungita pentru motive obiective, cu acordul persoanei in cauza, din 6 in 6 luni.

Transferul personalului de probatiune

Transferul personalului din serviciile de probatiune intre serviciile de probatiune se aproba, la cererea acestuia, de ministrul justitiei, cu avizul directorului Directiei de probatiune si al sefilor serviciilor de probatiune implicate. In anexa la ordin sunt prezentate criteriile aplicabile in procedura de transfer al personalului de probatiune.

Transferul se face pe un post vacant, intr-o functie echivalenta cu functia detinuta.
Prin exceptie, inspectorul de probatiune poate fi transferat, la cerere, pe functia de consilier de probatiune.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro