Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere
13.01.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 27 din data de 12 ianuarie 2011 a fost publicata Hotararea Consiliului de mediere nr. 517/2010 privind modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere, aprobat prin Hotararea Consiliului de mediere nr. 5/2007.

Modificarile Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere se refera in special la formarea profesionala a mediatorilor.

Astfel, se introduce prevederea ca, pentru a asigura calitatea formarii initiale si continue a mediatorilor, Consiliul poate constitui un departament pentru calitatea formarii in mediere.

Consiliul isi acopera cheltuielile de organizare si functionare  si din taxe provenind din autorizarea programelor de formare profesionala a mediatorilor.

Alaturi de alte atributii de reglementare, Consiliul elaboreaza si adopta Procedura de autorizare a furnizorilor de formare in domeniul medierii, programa-cadru, standardul de formare a mediatorului, precum si procedurile de monitorizare, reautorizare si retragere a autorizatiei furnizorilor de servicii de formare in domeniul medierii.

De asemenea, Consiliul acrediteaza formatorii, examinatorii, evaluatorii si expertii evaluatori in domeniul medierii si ia masuri pentru asigurarea calitatii activitatii acestora.

Formarea profesionala a mediatorilor se realizeaza pe baza unor programe de formare initiala si continua, intocmite pe baza criteriilor cuprinse in standardul de formare in domeniul medierii si in standardele de formare continua, elaborate de Consiliu.

Toate programele de formare a mediatorilor respecta principiile formarii adultilor si au o structura care cuprinde maximum 30% pregatire teoretica si minimum 70% pregatire practica.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.