Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Dispozitii referitoare la paza sediilor instantelor judecatoresti, parchetelor si CSM
13.01.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.o

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 25 din data de 11 ianuarie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1351/2010 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1.486/2005 privind asigurarea pazei si protectiei obiectivelor, bunurilor si valorilor cu efective de jandarmi, precum si pentru modificarea art. 1 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 719/2005 privind paza sediilor instantelor judecatoresti, parchetelor si Consiliului Superior al Magistraturii, a bunurilor si valorilor apartinand acestora, supravegherea accesului si mentinerea ordinii interioare necesare desfasurarii normale a activitatii in aceste sedii, precum si protectia magistratilor.

Potrivit actului normativ, paza sediilor instantelor judecatoresti, parchetelor si Consiliului Superior al Magistraturii, a bunurilor si valorilor apartinand acestora, supravegherea accesului si mentinerea ordinii interioare necesare desfasurarii normale a activitatii in aceste sedii se asigura, in mod gratuit, de catre Jandarmeria Romana, prin unitatile sale teritoriale, cu un numar de 4.200 de jandarmi.

Nominalizarea obiectivelor Consiliului Superior al Magistraturii, precum si a sediilor instantelor judecatoresti si parchetelor se face prin protocol incheiat intre Ministerul Administratiei si Internelor, pe de o parte, si Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv Ministerul Justitiei, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Departamentul National Anticoruptie, pe de alta parte.

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.