Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Drept penal, Flux informații

DIICOT. Cocaina introdusa in tara in containere pentru peste congelat

17 ianuarie 2011 | Anemarie LAZARESCU

Procurorii DIICOT au destructurat un grup infractional organizat transfrontalier, specializat in traficul international de droguri de mare risc – cocaina.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, grupul era alcatuit din cetateni columbieni, romani si de alte nationalitati, iar nucleul retelei de crima organizata se afla in Columbia, fiind reprezentat de catre liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fratii M. si V. M. M. („Gemenii” sau „Los Mellizos”).

In Romania, preluarea drogurilor de mare risc din America de Sud a fost facuta de inculpatii N. C., zis „Paco” si I. C., zis „JESI” si „CARLITOS”, sub coordonarea lui V. M. P . S.

– V. M. P . S. („EL VIEJO”) este cercetat  pentru savarsirea unor infractiuni de trafic international de droguri de mare risc si omor. Transportul era facut pe cale maritima, pe ruta ECUADOR (GUAYAQUIL) – SPANIA (ALGECIRAS) – ITALIA (GIOIA TAURO) – ROMANIA (PORTUL CONSTANTA – AGIGEA – SUD), cantitatile mari de cocaina au fost disimulate in containere incarcate cu peste congelat, destinatia finala a drogurilor fiind catre beneficiari din Europa de Vest.

Preluarea drogurilor era realizata sub forma importului legal de marfuri, inculpatii folosind in acest scop o societate comerciala avand sediul in com. Stefanestii de Jos (jud. Ilfov), pentru importarea unor containere test, in scopul verificarii reactiei autoritatilor.

Transport de 364 kg cocaina (disimulate in cutii cu peste congelat), in valoare de 22 milioane de euro, a fost capturat de autoritatile ecuadoriene la data de 5 decembrie 2007. Intentia inculpatilor a fost aceea de a trafica, pe ruta America De Sud – Romania – Vestul Europei, cantitatea totala de 1.5 tone de cocaina, in valoare de 90 de milioane euro.

Cu aceasta ocazie au fost efectuate 7 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in jud. Ilfov.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor N. C. si I. C.

La aceasta actiunea, procurorii D.I.I.C.O.T. au beneficiat de ajutorul ofiteriilor D.E.A., a autoritatilor competente din Ecuador, Italia si Spania, I.G.P.R.-D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, SRI si SIE.

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică