Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Intalnire Catalin Predoiu – Gheorghe Florea – Arin Stanescu
17.01.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, Gheorghe Florea, presedintele UNBR si Arin Stanescu, presedintele UNPIR s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute, temele de discutie fiind axate pe realizarea unui bilant al colaborarii in anul 2010 si stabilirea coordonatelor principale de cooperare pe probleme de interes comun in perioada urmatoare, potrivit unui comunicat al MJ.

Catalin Predoiu a declarat: „Profesia de avocat este mai mult decat un auxiliar al Justitiei, este un pilon al acesteia. O vorba veche spune ca nu poti avea judecatori buni fara sa ai avocati buni. In sisteme de drept precum cel al SUA, Israel, Marea Britanie, si altele, judecatorii sunt alesi dintre cei mai reputati si experimentati avocati.

Profesia de avocat trebuie consolidata in continuare si aparata de atacurile din exterior, in primul rand de concurenta neloiala a celor care uzurpa aceasta calitate. In 2010 am reusit impreuna cu UNBR sa trecem prin Parlament modificari importante ale Legii avocaturii, pentru modernizarea si apararea ei. La randul ei, profesia de lichidator este foarte importanta pentru o economie de piata functionala si un act de Justitie profesionist. Insist asupra faptului ca integritatea in aceste profesii este la fel de importanta ca si profesionalismul.

In ultimii ani am dezvoltat impreuna cu UNBR ajutorul public judiciar si ma bucur ca am reusit sa incheiem 2010 cu desocotirea integrala a datoriilor Ministerului Justitiei fata de UNBR. In acelasi timp, subliniem importanta cresterii calitatii asistentei in cadrul ajutorului public judiciar.

Avem o buna colaborare cu UNPIR, in special prin Oficiul Registrului Comertului, in ceea ce priveste publicarea actelor procedurale in cadrul procedurii insolventei, a schimbului de informatii privind companiile supuse procedurilor, etc.

In 2011 punctul central al colaborarii Ministerului Justitiei cu UNBR si UNPIR va fi pregatirea acestor profesii pentru implementarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei. De asemenea, avem aceleasi pozitii institutionale in legatura cu programul privind volumul optim de activitate al instantelor, care afecteaza nu numai justitiabilii persoane fizice si companiile, mediul de afaceri si economia, ci si profesiile juridice. Acest program a ajuns ca pe alocuri sa compromita ideea de Justitie si increderea in ea.

E nevoie de stoparea urgenta a programului care nu este unul al volumului optim de incarcare, ci a devenit unul al Justitiei minimale. In 2011 aceasta stare de lucruri va trebui indreptata, intr-un fel sau altul si este un punct prioritar al agendei Ministerului Justitiei. Profesiile de avocat si practician in insolventa sunt alaturi de M.J. in acest demers, pentru binele Justitiei si al justitiabililor.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti