O noua aparitie C.H. Beck: Drept financiar public. Editia 4
18 ianuarie 2011 | Loredana PELMUSI, Loredana Pelmusi, C.H. BACK
Stimaţi cititori ai Juridice.ro,
Pe data de 14 ianuarie 2011, la Editura C.H. Beck a apărut Ediţia 4 a lucrării Drept financiar public, a domnului prof. univ. dr. Dan Drosu Şaguna.
Cursul analizează aspecte referitoare la noţiunea de „finanţe publice”, atribuţiile principalelor organe ale statului implicate în procesul bugetar, activitatea bugetară, veniturile şi cheltuielile publice, controlul execuţiei bugetare, răspunderea în materie financiară şi moneda unică europeană.
În cadrul capitolelor referitoare la veniturile şi cheltuielile publice sunt abordate teme de mare actualitate, cum ar fi achiziţiile publice, datoria publică şi sistemul asigurărilor sociale de stat.
Prezenta ediţie a cursului are în vedere legislaţia internă în domeniul finanţelor publice publicată până la data de 1 noiembrie 2010, iar elementul de noutate îl constituie corelarea cu legislaţia comunitară în materie.
Vă mai recomandăm:
Codul de procedură fiscală şi Normele metodologice (actualizat la 10.01.2011). Cod 422
Ediţie coordonată şi prefaţată de Mihai Brăgaru
Ediţia a 9-a a lucrării prezintă avantajul că pe lângă textul Codului de procedură fiscală (cu ultimele modificări şi completări aduse prin O.U.G. nr. 117/2010 – M.Of. nr. 891 din 30 decembrie 2010) şi al Normelor metodologice de aplicare a acestuia, inserate direct sub articolele din Cod la care se referă, sunt prezentate şi deciziile Comisiei fiscale centrale şi ale Comisiei de proceduri fiscale emise de la data apariţiei Codului şi până în prezent. De asemenea se aduc în atenţia celor interesaţi trimiteri la legislaţia secundară (ordine ale ministrului finanţelor publice, ordine ale preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală) dar şi legislaţia conexă, precum şi recursurile în interesul legii şi deciziile Curţii Constituţionale, pentru a se asigura o completă cunoaştere şi înţelegere a dispoziţiilor legale.
Venind în ajutorul celor care doresc să aprofundeze dreptul procedural fiscal, sunt incluse în lucrare şi trimiteri la doctrina de specialitate şi jurisprudenţa naţională, publicate în revistele de specialitate.
Codul de procedură fiscală şi Normele metodologice se doreşte a fi un instrument util în cunoaşterea şi aplicarea legislaţiei fiscale atât pentru consultanţii fiscali cât şi pentru contabili, avocaţi, magistraţi, studenţi, practic pentru oricine este interesat sau lucrează în domeniile juridic, economic, fiscal, financiar, contabil. Nu în ultimul rând, lucrarea se poate dovedi utilă şi pentru teoreticieni, în special prin trimiterile la legislaţie, jurisprudenţă şi, desigur, doctrină.
Carte bună!
Loredana Pelmuşi, Editura C.H. Beck
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro