Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Dictionar de drept public. Drept constitutional si administrativ – Verginia Vedinas


20.01.2011 | Loredana PELMUSI, Loredana Pelmusi, C.H. BECK
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Stimati cititori ai Juridice.ro,

La Editura C.H. Beck a apărut un nou dicţionar juridic, util tuturor specialiştilor în drept: Dicţionar de drept public. Drept constituţional şi administrativ, aparţinând doamnei prof. univ. dr. Verginia Vedinaş şi domnilor Teodor Narcis Godeanu şi Emanuel Constantinescu.

null„Ne-am pierdut respectul faţă de limba română. O mutilăm în cel mai reprobabil mod. Ne-au invadat barbarismele şi neologismele. Nici procesul de legiferare nu scapă de acest păcat, de multe ori chiar actele normative sunt pline de termeni improprii, de concepte utilizate incorect, ca să nu mai vorbim de aspectele care ţin de topica frazei, de corectitudinea gramaticală, de semnele de punctuaţie şi de alte asemenea lucruri care afectează calitatea actului normativ.
Limbajul juridic şi-a pierdut din rigoare. Auzim, în fiecare clipă, folosiţi termeni juridici în cel mai impropriu sens. Să luăm un exemplu, locaţie. Cunoaştem care este sensul juridic real al acestui concept şi ne revoltăm, cel puţin unii dintre noi, când îl descoperim utilizat în cele mai improprii semnificaţii.
Ne dorim ca o asemenea stare de lucruri să dispară în timp. Şi ne exprimăm speranţa că şi truda noastră, inclusiv cea cuprinsă în această carte, va contribui la realizarea acestui obiectiv.”

Verginia Vedinaş

În curând la Editura C.H. Beck!

Dicţionar de administraţie publică. Ediţia 3

Anton P. Parlagi

null

Dicţionarul de Administraţie Publică este prima şi singura lucrare publicată în acest domeniu, tratând peste 1000 de termeni, principii şi concepte specifice activităţii administraţiei publice naţionale şi europene. Ajuns la a treia ediţie, dicţionarul revăzut şi adăugit, prezintă interes teoretic atât pentru elevii din cadrul liceelor cu profil administrativ şi al studenţilor din facultăţile de administraţie publică, cât şi pentru masteranzii şi doctoranzii din domeniul ştiinţelor sociale şi administrative.
Dicţionarul este de un real interes practic pentru funcţionarii publici din ministere, autorităţi de reglementare, consilii judeţene, municipale şi comunale, prefecturi, primării, instituţii şi servicii publice. Lucrarea are şi valoare metodologică, întrucât explică noţiunile de tehnică administrativă necesare elaborării, redactării, comunicării, modificării şi aplicării deciziilor autorităţilor administraţiei publice la nivel central şi local. Trebuie menţionat, de asemenea, aportul epistemologic al dicţionarului care include noţiuni de filosofie a dreptului administrativ de ultimă generaţie, cum sunt: politonomie, socionomia, deontonomie, isopolitie, tehnonomie, isocratie etc. Nu în ultimul rând trebuie menţionat faptul că în dicţionar sunt tratate instituţii europene, precum şi principii şi reguli de organizare şi funcţionare a serviciilor comunitare de utilităţi publice, absolut necesare în activitatea de implementare a acquis-ului comunitar. Pentru persoanele interesate în finanţarea unor proiecte cu fonduri structurale nerambursabile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, dicţionarul asigură informaţii suficiente şi pertinente din acest domeniu.

Carte bună!

Loredana Pelmuşi, Editura C.H. Beck

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti