Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

DIICOT. Frauda informatica


26 ianuarie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Valcea au efectuat 28 de perchezitii domiciliare in judetele Valcea, Olt si Sibiu, avand in vederea destructurarea unui grup infractional organizat, format din 26 de persoane.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, grupul era specializat in savarsirea infractiunilor de frauda informatica si inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Acestia accesau site-uri specializate in tranzactii on-line, oferind spre vanzare bunuri pe care in realitate nu le detineau. De regula accesul la aceste site-uri se facea prin crearea de conturi de utilizator, folosind datele de inregistrare ale altor persoane ori date ale cardurilor bancare apartinand acestora. Prin manopere de inducere in eroare, victimele erau determinate sa transfere diferite sume cu titlu de pret al bunului oferit spre vanzare, garantie sau taxe de livrare sau asigurare.

Prejudiciul creat depaseste suma de 100.000 de euro, fiind identificate 100 de parti vatamate, cetateni straini.

La cercetari au luat parte ofiteri de politie din cadrul SCCO Vilcea, BCCO Pitesti, BCCO Craiova, SCCO Sibiu si SCCO Hunedoara, precum si lucratori din cadrul B.S.I.J. „Vlad Tepes” si I. J. J. Valcea.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică