Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

ANI raspunde lui Victor Alistar
26.01.2011 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

ANI a facut marti, 25 ianuarie 2011, urmatoarele precizari fata de comunicatul lui Victor Alistar de luni, 24 ianuarie 2011:

„Agentia Nationala de Integritate a constatat, la data de 20 iulie 2009, starea de incompatibilitate in care s-a aflat domnul Victor Teodor ALISTAR.

Actul de constatare a ramas definitiv la data de 7 august 2009, prin necontestare.

Conform dispozitiilor art. 48, alin. (2) din Legea nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, republicata, in vigoare la data respectiva: „in termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei circumscriptie locuieste. Actiunea este scutita de taxa de timbru”.

Prin urmare, domnul Victor Teodor ALISTAR avea posibilitatea ca, in termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a starii de incompatibilitate, sa faca contestatie la Curtea de Apel, Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, in a carei circumscriptie domiciliaza. Contestarea in termen de 15 zile este singura posibilitate legala de a ataca actul prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate.

Totodata, prin actul de constatare din data de 20 iulie 2009, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti, pentru efectuarea de cercetari cu privire la savarsirea de catre domnul Victor Teodor ALISTAR a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si sanctionata de dispozitiile art. 292, Cod Penal.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti, si-a declinat competenta de solutionare catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, avand in vedere calitatea de avocat a domnului Victor Teodor ALISTAR. Urmare a cercetarilor efectuate in cauza,  prin Rezolutia din data de 30 august 2010, Procurorul General al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a infirmat solutia initiala de neincepere a urmaririi penale, dispunand continuarea cercetarilor.

Urmare a ramanerii definitive a actului privind constatarea incompatibilitatii in care s-a aflat domnul Victor Teodor ALISTAR, Agentia Nationala a Functionarilor Publici (A.N.F.P.) a initiat la Curtea de Apel Bucuresti o actiune avand ca obiect:

– anularea Ordinelor nr. 328/05.02.2004, nr. 136/07.02.2005, nr. 917/06.02.2006 si nr. 463/22.01.2008 ale Presedintelui A.N.F.P. prin care a fost aprobata si prelungita suspendarea din functia publica a domnului Victor Teodor ALISTAR pentru perioada 2004 – 2009, precum si a tuturor actelor subsecvente acestora, respectiv, Ordinul nr. 43/2005 privind reincadrarea domnului Victor Teodor ALISTAR, nr. 402/2005 si nr. 8377/2006 privind numirea conform noilor structuri organizatorice;

– anularea mentiunilor efectuate in carnetul de munca al domnului Victor Teodor ALISTAR in perioada 2004 – 2009, ca urmare a emiterii ordinelor mai sus enuntate si a actelor subsecvente emise

La termenul din data de 22 septembrie 2010, urmare a infirmarii solutiei de neincepere a urmaririi penale si continuarea cercetarilor penale cu privire la savarsirea de catre domnul Victor Teodor ALISTAR a infractiunii de fals in declaratii, prin incheiere de sedinta, Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal a dispus suspendarea judecarii cauzei civile avand ca obiect actiunea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (A.N.F.P.), pana la solutionarea cauzei penale.

Impotriva incheierii de sedinta din data de 22 septembrie 2010, prin care a fost suspendata judecarea cauzei civile pana la solutionarea cauzei penale, domnul VICTOR TEODOR ALISTAR a formulat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cererea de recurs formulata de domnul Victor Teodor ALISTAR impotriva incheierii de suspendare a judecarii cauzei, in dosarul nr. 9228/2/2009, avand ca obiect actiunea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (A.N.F.P.), pana la solutionarea cauzei penale, a fost solutionata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la termenul din 18 ianuarie 2011.

Dupa admiterea recursului, cauza urmeaza sa fie repusa pe rolul Curtii de Apel Bucuresti pentru continuarea judecatii privind solutionarea capetelor de cerere din petitul actiunii Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

Actiunea formulata in instanta de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (A.N.F.P.) nu are nicio consecinta asupra actului de constatare emis de Agentia Nationala de Integritate si ramas definitiv la data de 7 august 2009, fiind un demers separat, intemeiat pe dispozitiile legale specifice functiei publice, anume Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, H.G. nr. 1000/2006 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate