Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ce reactii a starnit decizia Curtii Constitutionale ref. alegerile CSM
26.01.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In urma deciziei Curtii Constitutionale de marti, 25 ianuarie 2011, privind validarea membrilor CSM, au fost exprimate puncte de vedere. Astfel:

CSM

„Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de decizia Curtii Constitutionale pronuntata in sedinta de azi, 25 ianuarie 2011, in legatura cu cele doua contestatii formulate de Partidul Democrat Liberal impotriva hotararilor Senatului de validare a membrilor Consiliului.

In conformitate cu art. 147 alin. (4) din Constitutia Romaniei: „Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor”.

Consiliul Superior al Magistraturii nu comenteaza decizia Curtii Constitutionale, urmand ca dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial sa analizeze implicatiile deciziei asupra activitatii Consiliului.

Pozitia sau eventualele decizii ale Consiliului vor face obiectul unei conferinte de presa ulterioare publicarii deciziei si vor fi elaborate in formatul colegial consacrat.”

Ministerul Justitiei

„Ministerul Justitiei a luat act de comunicatul Curtii Constitutionale de marti, 25 ianuarie, conform caruia au fost admise sesizarile formulate de senatori, membri ai Grupului parlamentar al Partidului Democrat-Liberal si s-a constatat ca „Hotararile Plenului Senatului nr. 31 din 15 decembrie 2010 si nr. 43 din 22 decembrie 2010 sunt neconstitutionale”.

Ministerul Justitiei va supune atentiei Guvernului o analiza privind situatia creata, imediat dupa ce Curtea Constitutionala va publica continutul integral al deciziei in speta.

In acelasi timp, Ministerul Justitiei precizeaza ca deciziile Curtii Constitutionale produc efecte in raport cu data publicarii lor in Monitorul Oficial.

Pana la momentul publicarii integrale a deciziei Curtii, Ministerul Justitiei se va abtine de la orice comentariu sau speculatie pe aceasta tema.”

Daniel Buda, presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor:

„Senatul ar trebui ca, de indata, sa se intruneasca si sa dea o noua hotarâre in care sa fie validati acei membri care nu au niciun fel de problema din punct de vedere al compatibilitatii cu calitatea de membru al CSM. Acesti noi membri pot sa asigure mai departe functionalitatea CSM”,

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.