Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Bilant de activitate a Politiei de Frontiera Romane pentru anul 2010


27 ianuarie 2011 | Anemarie LAZARESCU
Secţiuni: Content, REPUBLICA MOLDOVA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Administratiei si Internelor, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a facut publica analiza activitatii Politiei de Frontiera Romane in anul 2010.

Potrivit unui comunicat al MAI, din data de 25 ianuarie 2011, pe parcursul anului 2010, Politia de Frontiera Româna a urmarit indeplinirea atributiilor conferite de legislatia nationala in vigoare, dar s-a urmarit si indeplinirea sarcinilor ce revin institutiei in contextul angajamentelor pe care România si le-a asumat pentru aderarea la Spatiul Schengen, avandu-se in vedere dezvoltarea si implementarea unor politici si concepte manageriale de modernizare institutionala la nivelul standardelor comunitare, astfel incat sa se asigure un grad inalt de securizare al frontierelor române.

Politia de Frontiera, in anul precedent, a desfasurat actiuni si a obtinut rezultate in mai multe domenii:

>> legislativ – sunt aplicate prevederile Codului Frontierelor Schengen si Manualul Schengen, precum si celelalte prevederi comunitare in materie, controlul de frontiera fiind realizat in consens cu practica europeana si angajamentele asumate de tara noastra in vederea aderarii.

>> institutional si al resurselor umane – reorganizarea institutionala si optimizarea managementului resurselor umane (intarirea capacitatii operationale a dispozitivelor de supraveghere si control, alaturi de modernizarea organizatiei in ansamblu).

>> sanctiuni si recompense – prevenirea si combaterea abaterilor disciplinare in rândul personalului propriu, precum si a faptelor de coruptie, au fost desfasurate controale tematice, inopinate si auditari pe linia managementului calitatii.

>> cooperare nationala – cooperarea permanenta dintre P.F.R. si structuri ale Ministerului Administratiei si Internelor, dar si cu celelalte institutii ale statului cu atributii la frontier – element esential pentru implementarea eficienta a strategiilor si legislatiei in domeniu.

>> cooperare international – au fost incheiate si puse in aplicare Planuri de cooperare cu structurile similare din Republica Ungaria, Republica Bulgaria, Republica Moldova, Republica Serbia si Ucraina.

>> cooperare in cadrul Agentiei Frontex – lucratori din cadrul P.F.R au participat la 21 de Operatiuni Comune, din care 9 pe teritoriul tarii.

>> aderarea la spatiul Schengen – misiuni de evaluare si re-evaluare a expertilor Schengen (in domenii privind supravegherea frontierei, infrastructura si echipamente, control si proceduri, SIS, pregatire personal).

>> fonduri Facilitatea Schengen – Uniunea Europeana a finantat actiuni la noile frontiere externe ale Uniunii, pentru punerea in aplicare a acquis-ului Schengen si controlul la frontierele externe (97 contracte in valoarede 158,2 milioane Euro nerambursabile).

>> in domeniul logistic

  • Mobilitate navala: P.F.R. a fost dotata cu 4 nave pentru frontier maritime, iar pentru frontiera fluviala: 4 salupe fluviale de patrulare, 20 ambarcatiuni de patrulare si interventie, 3 pontoane de acostare cu cabine, 6 puncte mobile de supraveghere si control trafic naval.
  • Mobilitate terestra: numar de 1.337 autovehicule si echipamente specifice supravegherii si controlului frontierei.

>> asigurarea unui inalt nivel de supraveghere si control a frontierei de stat – prin cooperarea inter-institutionala din plan national, se asigura suportul necesar pentru operatiunile de supraveghere si control realizate la frontiera, precum si masurile compensatorii, menite a contracara criminalitatea transfrontaliera.

Obiective pentru anul 2011 au legatura cu managementul institutional, cu aderarea la spatiul Schengen, privesc domeniul cooperarii si al sigurantei cetatenilor.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro