Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. 3 persoane cercetate pentru inselaciune bancara
27.01.2011 | Anemarie LAZARESCU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Miercuri, 26 ianuarie 2011, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a adus la cunostinta opiniei publice faptul ca procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova au dispus, prin rechizitoriu, la data de 20 ianuarie 2011, trimiterea in judecata a inculpatelor:

>> TICLOI DANIELA – sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata,

>> HENTA CAMELIA si BARBULEANU RALUCA DORINA – sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la inselaciune.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, in mod repetat, in perioada februarie – iunie 2008, Ticloi Daniela, in calitate de administrator al unei societati comerciale, a contrafacut semnatura mai multor persoane pe o serie de inscrisuri sub semnatura privata, preponderent facturi fiscale de natura a atesta, in mod contrar realitatii, valorificarea sau prestarea de servicii in numele societatii pe care o conducea, documente ce au fost folosite ulterior cu prilejul incheierii unor contracte de credit cu alte societati comerciale. Reprezentantii acestora au fost astfel indusi in eroare prin prezentarea ca adevarata a faptei mincinoase de a comercializa catre partile vatamate H.C., C.E.E., S.S.V, si O.L.G. produse de tamplarie cu geam termopan, conditie fara de care acordarea creditelor nu era posibila.

In activitatea sa, Ticloi Daniela a fost sprijinita de inculpatele Henta Camelia si Barbuleanu Raluca Dorina; prima a ajutat-o pe inculpata sa induca in eroare reprezentantii mai multor societati nebancare, cu prilejul incheierii unor contracte de credit prin prezentarea ca adevarata a faptei mincinoase de a comercializa catre partea vatamata H.C. produse de tamplarie cu geam termopan, conditie sine qua non pentru obtinerea creditelor. In cursul lunii aprilie 2008, Barbuleanu Raluca Dorina a completat si inmanat inculpatei Ticloi Daniela doua „Adeverinte de venit” ce atestau, nereal, calitatea de salariat a surorii sale, partea vatamata O.L.G., in cadrul  unei alte societati comerciale, pentru a fi folosite la aceleasi societati nebancare in scopul mentionat.

Ticlor Daniela a indus in eroare reprezentantii sucursalei Bals a unei banci comerciale afirmand nereal, cu prilejul incheierii unui contract de credit, ca desfasoara activitati specifice in numele societatii, aceasta fiind cesionata la scurt timp dupa ridicarea sumei de 70.000 lei, reprezentand linia de credit contractata.

Prejudiciu total creat in urma activitatii infractionale desfasurate de cele trei inculpate este de 147.743 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Craiova.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate