Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE propune reducerea parasirii timpurii a scolii ca solutie pentru revenirea din criza


1 februarie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In contextul in care peste sase milioane de tineri din UE parasesc educatia si formarea cu calificari de nivel secundar inferior, Comisia Europeana lanseaza un plan de actiune pentru reducerea parasirii timpurii a scolii, potrivit unui comunicat al CE.

Masurile trebuie sa vizeze urmatoarele aspecte:
> prevenirea fenomenului prin sprijinirea copiilor in activitatea lor de invatare si prin evitarea obligarii unui elev sa repete un an scolar.
> masuri de interventie rapide si eficiente legate de absenteismul si nivelul scazut de performanta.
> masuri de compensare care sa ofere oportunitati de invatare „de a doua sansa”, inclusiv ore suplimentare la scoala si posibilitati pentru tinerii adulti de a reintegra educatia si formarea.
> o mai buna cooperare intre tarile UE, schimbul de bune practici si o utilizare mai precisa a finantarii UE.

Propunerea Comisiei, insotita de o recomandare a Consiliului, vor fi discutate de ministrii educatiei in cadrul intalnirii lor de Consiliu la Bruxelles, in perioada 2-4 mai.

Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a declarat: „Europa nu isi poate permite sa lase in urma atatia tineri cu potentialul de a contribui la societatile si economiile noastre. Trebuie sa valorificam potentialul tuturor tinerilor din Europa, pentru a ne reveni de pe urma crizei.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro