Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Instructiunile privind depunerea online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile
01.02.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 76 din data de 28 ianuarie 2011 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 26/2011 pentru aprobarea Instructiunilor privind depunerea online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile utilizand aplicatia EMCS-RO STOCURI.

Declaratiile online privind situatiile achizitiilor si livrarilor de produse accizabile se completeaza si se transmit de catre antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si utilizatorii finali, potrivit legislatiei in vigoare, utilizand aplicatia EMCS-RO STOCURI, ce permite operatorilor economici sa creeze, sa modifice, sa vizualizeze si sa caute declaratiile online.

Regulile de completare online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile sunt prevazute in anexele la ordin.

Accesul la aplicatia EMCS-RO STOCURI este acordat de catre Autoritatea Nationala a Vamilor operatorilor economici autorizati sa desfasoare operatiuni cu produse accizabile, in regim suspensiv de accize.

Declaratiile online privind situatiile achizitiilor si livrarilor de produse accizabile se completeaza si se depun, potrivit legislatiei in vigoare, de categoriile de operatori economici la termenele prevazute de lege.

Obligativitatea depunerii online a declaratiilor intervine incepand cu luna martie, pentru luna februarie a anului curent.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti