Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Modernizarea Palatului Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti
01.02.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Profesorii univ. dr. Lucian Mihai, Constantin Mitrache, Valeriu Stoica, Dan Oancea, Flavius Baias au infiintat Fundatia Modernizarea Palatului Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti.

Presedintele Fundatiei este prof. univ. dr. Lucian Mihai.

Redam mesajul fondatorilor:

“Acest locas inchinat culturii juridice si statornicirii spiritului de dreptate s-a cladit intre anii 1934-1936 prin sarguinta profesorilor si prin contributia si jertfele tineretului studios al Facultatii de Drept”. Textul, aflat deasupra scenei din Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept reaminteste, peste timp, ca acest edificiu impunator (proiectat de marele arhitect Petre Antonescu), reprezentativ nu numai pentru Bucuresti, ci pentru intreaga arhitectura romaneasca, nu s-ar fi realizat fara aportul direct al dascalilor si studentilor Facultatii.

Daca timpul nu a putut inlatura amintirea eforturilor si jertfelor celor care au contribuit la constructia sediului Facultatii noastre, el si-a pus insa implacabil amprenta asupra cladirii, care acum, la peste 70 de ani de la edificarea ei, are nevoie grabnica de renovare si modernizare.

De aceea, facem din nou apel la dascalii, studentii si – mai ales – absolventii Facultatii sa regaseasca și sa retraiasca sentimentul de solidaritate și de apartenenta la familia de elita a juriștilor formati in aceasta Facultate și sa contribuie la dificila intreprindere menita sa modernizeze Palatul Facultatii de Drept.

In acest scop, a fost constituita Fundatia „MODERNIZAREA PALATULUI FACULTAȚII DE DREPT”.

In contul Cod IBAN RO91BRDE410SV77500024100, deschis la BRD – Agentia Știrbei Voda, pot fi depuse contributiile celor care doresc sa sprijine renovarea și modernizarea cladirii Facultatii. Adresa Fundatiei coincide cu aceea a Facultatii (Palatul Facultatii de Drept, Bd. M. Kogalniceanu nr. 36-46, sector 5, 050107 Bucuresti), iar codul de identificare fiscala este 26918461.

Cei care vor sa incheie contracte de sponsorizare, pot gasi aici un model de contract, ale carui clauze pot fi modificate la cererea sponsorului, astfel incat sa raspunda cat mai bine intereselor sale. Dupa completarea in acest fel a contractului de sponsorizare, acesta poate fi trimis Fundatiei prin email sau prin fax, indicandu-se si modalitatea (email in forma scanata, fax, posta) prin care sponsorul prefera sa i se returneze contractul semnat si stampilat de catre reprezentantii Fundatiei.

Pentru incheierea acestor contracte, ca și pentru orice alta informatie privind campania de strangere de fonduri va puteti adresa prin email la „fundatie@drept.unibuc.ro” sau la telefon 021/312 4948 ori fax 021/3120719.

Ca și acum peste 70 de ani, orice contributie, cat de neinsemnata ar parea, este extrem de importanta: ea dovedește atașamentul celui care o face fata de Facultate și se alatura altor sute și mii de contributii, care vor face ca Palatul Facultatii de Drept sa isi realizeze, si la inceputul secolului XXI, menirea de a fi un „locas inchinat culturii juridice si statornicirii spiritului de dreptate”.

FONDATORII”

>> Acte constitutive, de inscriere si de inregistrare
>> Contract de sponsorizare

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti