Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Modernizarea Palatului Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti


1 februarie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Universitaria

Profesorii univ. dr. Lucian Mihai, Constantin Mitrache, Valeriu Stoica, Dan Oancea, Flavius Baias au infiintat Fundatia Modernizarea Palatului Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti.

Presedintele Fundatiei este prof. univ. dr. Lucian Mihai.

Redam mesajul fondatorilor:

“Acest locas inchinat culturii juridice si statornicirii spiritului de dreptate s-a cladit intre anii 1934-1936 prin sarguinta profesorilor si prin contributia si jertfele tineretului studios al Facultatii de Drept”. Textul, aflat deasupra scenei din Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept reaminteste, peste timp, ca acest edificiu impunator (proiectat de marele arhitect Petre Antonescu), reprezentativ nu numai pentru Bucuresti, ci pentru intreaga arhitectura romaneasca, nu s-ar fi realizat fara aportul direct al dascalilor si studentilor Facultatii.

Daca timpul nu a putut inlatura amintirea eforturilor si jertfelor celor care au contribuit la constructia sediului Facultatii noastre, el si-a pus insa implacabil amprenta asupra cladirii, care acum, la peste 70 de ani de la edificarea ei, are nevoie grabnica de renovare si modernizare.

De aceea, facem din nou apel la dascalii, studentii si – mai ales – absolventii Facultatii sa regaseasca și sa retraiasca sentimentul de solidaritate și de apartenenta la familia de elita a juriștilor formati in aceasta Facultate și sa contribuie la dificila intreprindere menita sa modernizeze Palatul Facultatii de Drept.

In acest scop, a fost constituita Fundatia „MODERNIZAREA PALATULUI FACULTAȚII DE DREPT”.

In contul Cod IBAN RO91BRDE410SV77500024100, deschis la BRD – Agentia Știrbei Voda, pot fi depuse contributiile celor care doresc sa sprijine renovarea și modernizarea cladirii Facultatii. Adresa Fundatiei coincide cu aceea a Facultatii (Palatul Facultatii de Drept, Bd. M. Kogalniceanu nr. 36-46, sector 5, 050107 Bucuresti), iar codul de identificare fiscala este 26918461.

Cei care vor sa incheie contracte de sponsorizare, pot gasi aici un model de contract, ale carui clauze pot fi modificate la cererea sponsorului, astfel incat sa raspunda cat mai bine intereselor sale. Dupa completarea in acest fel a contractului de sponsorizare, acesta poate fi trimis Fundatiei prin email sau prin fax, indicandu-se si modalitatea (email in forma scanata, fax, posta) prin care sponsorul prefera sa i se returneze contractul semnat si stampilat de catre reprezentantii Fundatiei.

Pentru incheierea acestor contracte, ca și pentru orice alta informatie privind campania de strangere de fonduri va puteti adresa prin email la „fundatie@drept.unibuc.ro” sau la telefon 021/312 4948 ori fax 021/3120719.

Ca și acum peste 70 de ani, orice contributie, cat de neinsemnata ar parea, este extrem de importanta: ea dovedește atașamentul celui care o face fata de Facultate și se alatura altor sute și mii de contributii, care vor face ca Palatul Facultatii de Drept sa isi realizeze, si la inceputul secolului XXI, menirea de a fi un „locas inchinat culturii juridice si statornicirii spiritului de dreptate”.

FONDATORII”

>> Acte constitutive, de inscriere si de inregistrare
>> Contract de sponsorizare

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică