Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

A fost modificata Legea privind amenajarea teritoriului si urbanismului


3 februarie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Guvernul a aprobat miercuri, 2 februarie 2011, o ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, a anuntat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, potrivit unui comunicat al Executivului.

Elena Udrea a declarat: „Reglementarile restabilesc rolul autoritatii publice, fie ca vorbim de autoritatea publica centrala cu competentele pe care le are prin lege, fie ca vorbim de autoritatea publica locala in ceea ce priveste dezvoltarea durabila a oraselor. Planul de urbanism zonal, care ajunsese in ultima vreme un instrument prin care orice persoana interesata putea sa modifice documentatiile de urbanism generale, in functie de interesul pe care il avea, isi recapata rolul de instrument important in planificare urbana pe care ar fi trebuit sa il aiba permanent. Eliminam practicile urbanismului derogatoriu care s-au creat in ultimul timp si care au generat dezvoltarea incoerenta si exagerata a patrimoniului construit de o dezvoltare care nu respecta de cele mai multe ori nici o regula.

Se accepta ca PUZ-urile sa fie finantate de catre investitori, de catre dezvoltatori, in conditiile in care se solicita planul de urbanism si autorizatie de construire pentru parcuri industriale, parcuri comerciale, noi cartiere rezidentiale, infrastructura de transport si numai pentru suprafete de teren foarte mari.

Astazi – ca sa puteti intelege diferenta si ce va aduce bun modificarea legislativa pe care am facut-o in acest sens -, oricine poate sa faca un PUZ derogator de la planul de urbanism general pentru o suprafata de 1000 de metri.

Putem vedea blocuri de 10 etaje langa locuinte de P+1, putem vedea in felul acesta ca rasar intreprinderi economice sau cladiri cu destinatie economica in zone rezidentiale, lucruri care cu siguranta ca nu sunt de dorit si pentru care oprirea lor era necesara interventia statului.

In lipsa unor planuri de urbanism generale valabile este foarte greu sa poti sa ai o viziune de dezvoltare urbanistica, de dezvoltarea a patrimoniului construit pe viitor. Atunci cand este vorba de investitii cu adevarat valoroase pentru comunitate modificarile pe care le-am facut permit sa fie prelungit planul de urbanism general pentru o perioada de 2 ani de zile, in asa fel incat aceste investitii cu adevarat importante pentru comunitatii sa nu fie blocate.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro