Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

PICCJ. Trimiteri in judecata pentru prejudicierea bugetului de stat


4 februarie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații, Sistemul judiciar

Joi, 3 februarie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut publice doua cazuri de prejudiciere a bugetului de stat.

1. Potrivit unui comunicat al PICCJ, la data de 27 ianuarie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului GIRNET LIVIU pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

In calitate de administrator al unei societati comerciale, in perioada iulie – august 2008, Girnet Liviu a realizat venituri impozabile in suma de 71.487 lei (aferente unor prestari servicii constructii – montaj, cu materiale proprii catre diverse persoane fizice), veniturile astfel obtinute nefiind inregistrate in evidenta financiar contabila a societatii si totodata nedeclarate la organul fiscal teritorial. Prin activitatea desfasurata bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 25.021 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Timis.

2. La data de 25 ianuarie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatei RUS MARIA pentru savarsirea infractiunilor de detinere in afara antrepozitului fiscal, pe teritoriul Romaniei, de produse accizabile supuse marcarii – categoria tigarete – marcate necorespunzator, peste limita a 10.000 de tigarete precum si detinerea si transportul de bunuri – categoria tigarete – care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea sunt destinate savarsirii contrabandei.

Cu ocazia deschiderii si functionarii punctului de frontiera (punctului de mic trafic Foeni) cu Serbia, in perioada 17–22 iulie 2010, inculpata a achizitionat prin cumparare de la mai multe persoane necunoscute, cantitatea de 76.000 tigarete cunoscand ca acestea sunt destinate savarsirii contrabandei. Prin activitatea desfasurata de inculpata, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 42.619 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică