Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Modul de acordare a biletelor de odihna si de tratament balnear prin Casa Nationala de Pensii Publice


10 februarie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 101 din data de 8 februarie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 83/2011 privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de odihna si de tratament balnear pentru anul 2011, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice.

Potrivit actului normativ, numarul total al biletelor de odihna si al biletelor de tratament balnear, acordate in anul 2011 prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice, care poate fi finantat din bugetul asigurarilor sociale de stat, se stabileste in urma finalizarii procedurii de achizitie, derulata cu respectarea prevederilor OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, in corelatie cu raportul pret/bilet practicat de catre operatorii economici participanti la procedura de achizitie.

In unitatile de tratament balnear, proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2011 un numar de 53.499 de locuri la tratament balnear, repartizate pe 17 serii cu durata de 18 zile.

Numarul biletelor de tratament balnear care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum si categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete.

Durata tratamentului balnear este de 12-18 zile.

Valoarea totala a costurilor biletelor de odihna se stabileste prin aplicarea unei cote de 10% asupra sumei totale alocate prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2011 nr. 2872010, la subcapitolul „Asistenta acordata persoanelor in varsta”.

Durata sejurului unui bilet de odihna este de 6 zile.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de:
– pensionar al sistemului public de pensii;
– asigurat al sistemului public de pensii care a realizat un stagiu de cotizare de cel putin 6 luni in ultimele 12 luni anterioare repartizarii biletului;
– asigurat al sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale;
– beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementeaza dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii.

Distribuirea biletelor de odihna si a biletelor de tratament balnear se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Biletele de odihna in limita numarului de locuri contractate si distribuite caselor teritoriale de pensii potrivit alin. se acorda pe baza urmatoarelor criterii:
– calitatea de asigurat in sistemul public de pensii, care isi desfasoara activitatea in institutiile publice in care, nu este reglementata, potrivit legii, constituirea fondului social cu aceasta destinatie;
– calitatea de sot/sotie a persoanei indreptatite;
– calitatea de copil/copii al/ai persoanei indreptatite, daca are/au varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani la data eliberarii biletului si urmeaza cursurile unei unitati de invatamant preuniversitar, acreditata conform legii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii