Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
15 comentarii

Alina Gorghiu despre atacul ANC la adresa avocatilor


10 februarie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Deputatul Alina Gorghiu a dat publicitatii astazi, 10 februarie 2011, un comunicat prin care solicita ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, un punct de vedere public fata de recomandarea Autoritatii Nationale de Cetatenie postata pe site-ul sau catre cei care solicita redobandirea cetateniei romane privind „evitarea intermediarilor (inclusiv avocatilor) ce pretind contracost servicii de cetatenie, care tin de competenta Autoritatii si nu au acoperire legala”. In textul aceluiasi mesaj, dupa ce se mentioneaza ca ANC nu percepe taxe pentru solutionarea dosarelor, se  precizeaza ca este respinsa „orice forma de corupere si coruptie”.

Asocierea termenilor „intermediari”, „avocati” si „coruptie” este de natura sa creeze in mod automat premisele impresiei de ilegalitate asupra activitatii intregului corp profesional avocatesc. Deputatul Gorghiu subliniaza ca ia nastere astfel un „precedent periculos pentru prestigiul si demnitatea corpului avocatilor prin postarea mesajului respectiv, cel putin jignitor la adresa acestora”.

Statutul Profesiei de avocat prevede la art. 7 alin. 3 ca “in exercitarea profesiei, avocatul nu poate fi supus niciunei restrictii, presiuni, constrangeri sau intimidari din partea autoritatilor sau institutiilor publice ori a altor persoane fizice sau persoane juridice. Libertatea si independenta avocatului sunt ocrotite de lege”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii