Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Disciplinele la care se va sustine examenul de definitivat in avocatura
11.02.2011 | JURIDICE.ro

Baroul Bucuresti a dat publicitatii joi, 10 februarie 2011, adresa UNBR cu privire la disciplinele la care se va sustine examenul de definitivat:

„U.N.B.R.
02/02/2011

Catre,
TOATE BAROURILE

In sedinta Comisiei Permanente a U.N.B.R. din data de 28 – 29 ianuarie 2011 s-a constatat, in raport de comunicarile efectuate de catre barouri, ca examenul se va da la urmatoarele discipline: Statutul profesional al avocatului si exercitarea profesiei de avocat (exercitarea profesiei de avocat, disciplina, etica si deontologia profesionala, asigurarile sociale ale avocatilor, perfectionarea pregatirii profesionale a avocatilor); Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal, Dreptul familiei, Dreptul muncii si securitatii sociale, Drept comercial si dreptul societatilor comerciale (contracte comerciale; societati comerciale).

Sustinerea examenului a fost decisa in cadrul sedintei Consiliului U.N.B.R. din 11 decembrie 2010 si facuta publica prin postarea pe site-ul U.N.B.R. a Hotararii nr. 981/11 decembrie 2010 privind calendarul desfasurarii sedintelor Comisiei Permanente a U.N.B.R., ale Consiliului U.N.B.R. si a examenului de dobandire a titlului profesional de avocat definitiv in cursul semestrului I al anului 2011, cu respectarea Regulamentului – cadru aprobat prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr.268/22 septembrie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

Legislatia ce se va avea in vedere este cea in vigoare la data examenului, intrucat avocatii sunt obligati sa cunoasca reglementarile legale la zi.

Urmare intrarii in vigoare a Legii nr. 270/2010, sustinerea examenului se va face prin gruparea barourilor pe langa centrele teritoriale ale Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – INPPA care functioneaza in prezent.

Gruparea barourilor in vederea sustinerii examenului va fi decisa in sedinta Consiliului U.N.B.R. din data de 19 februarie 2011.

Decanii si consiliile barourilor sunt rugati sa aduca la cunostinta candidatilor din cadrul fiecarui barou, continutul prezentului anunt.

PRESEDINTE  U. N. B. R.
av. dr. Gheorghe FLOREA”


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.