Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

OUG privind modificarea Legii avocaturii a fost publicata in Monitorul Oficial
16.02.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 113 din data de 14 februarie 2011 a fost publicata Odonanta de urgenta a Guvernului nr. 107/2011 privind abrogarea alin. (8) al art. 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Ordonanta de urgenta a Guvernului prevede abrogarea alineatului (8) al articolului 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, avand ca obiect instituirea unei cauze de nepedepsire referitoare la exercitarea profesiei de avocat.

Textul abrogat prevedea lipsa de raspundere penala a avocatului pentru recomandarile si opiniile profesionale comunicate clientului sau si pentru actele juridice propuse acestuia, urmate de savarsirea de catre client a unei fapte prevazute de legea penala.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “OUG privind modificarea Legii avocaturii a fost publicata in Monitorul Oficial”

  1. Titu Eugen spune:

    Nu trebuia abrogat alin 8 al art. 39 din Legea 51/1995. Nu este problema avocatului să răspundă de clientul lui. Av. Titu Eugen

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.