Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

OUG privind modificarea Legii avocaturii a fost publicata in Monitorul Oficial

16.02.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 113 din data de 14 februarie 2011 a fost publicata Odonanta de urgenta a Guvernului nr. 107/2011 privind abrogarea alin. (8) al art. 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Ordonanta de urgenta a Guvernului prevede abrogarea alineatului (8) al articolului 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, avand ca obiect instituirea unei cauze de nepedepsire referitoare la exercitarea profesiei de avocat.

Textul abrogat prevedea lipsa de raspundere penala a avocatului pentru recomandarile si opiniile profesionale comunicate clientului sau si pentru actele juridice propuse acestuia, urmate de savarsirea de catre client a unei fapte prevazute de legea penala.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “OUG privind modificarea Legii avocaturii a fost publicata in Monitorul Oficial”

  1. Titu Eugen spune:

    Nu trebuia abrogat alin 8 al art. 39 din Legea 51/1995. Nu este problema avocatului să răspundă de clientul lui. Av. Titu Eugen

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.